Opdracht voor voorbereiding tender Hollandse Kust (west)

Auteur: redactie | Publicatiedatum:

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) heeft BLIX & partners de opdracht gegund voor expert support bij het bodemonderzoek voor het offshore windgebied Hollandse Kust (west).

De opdracht omvat het begeleiden van de geofysische survey, de geotechnische survey en de morfodynamische studie. Eerder leverde het Utrechtse adviesbureau ondersteuning bij het contract- en projectmanagement voor de offshore windgebieden Borssele, Hollandse Kust (zuid) en Hollandse Kust (noord).

De resultaten van de studies vormen voor de ontwikkelaar een informatiepakket van de grond-, water- en windcondities in het windgebied ter voorbereiding van de tender. Voor de huidige opdracht zal BLIX ook de kwaliteitscontrole van de grondonderzoeken verzorgen. Hiervoor werkt BLIX onder meer samen met Reynolds International, Wind Support, RPS, Periplus en Marine Geological Advice.

”Wij zijn blij dat BLIX ons met een gebalanceerd team van experts van ondersteuning zal voorzien voor de grondonderzoeken van Hollandse Kust (west). We hebben er alle vertrouwen in dat we samen met BLIX er weer in zullen slagen de datasets voor ontwikkelaars te verbeteren”, zegt Matté Brijder van RVO.nl

De Nederlandse overheid presenteerde onlangs de Routekaart Windenergie op zee 2024-2030, met plannen voor de ontwikkeling van 7 GW nieuwe offshore windcapaciteit in 2024-2030. De Routekaart bevat drie nieuwe windgebieden: Hollandse Kust (west), Ten noorden van de Wadden en IJmuiden-Ver. Voor meer informatie offshorewind.rvo.nl.

‹ VorigeVolgende ›

Onderwerpen
Deel deze pagina
Maritiem Nederland

Welkom op de site van Maritiem Nederland, hét opinie- en vakblad voor de gehele maritieme sector in Nederland.

Editie MN 10-2018

Word abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Sluit nu een abonnement af!

Volg ons op Twitter

Partners Maritiem Nederland