Rutte bezoekt haven Rotterdam | Maritiem Nederland
Nieuws

Rutte bezoekt haven Rotterdam

Bart Stam | dinsdag 12 december 2006

VVD-fractieleider Mark Rutte heeft op maandag 6 november een bezoek gebracht aan de haven van Rotterdam. Rutte was de enige lijsttrekker die de grootste haven van Europa aandeed. Hij startte zijn tweeënhalf uur durend werkbezoek in het World Port Centre aan de Wilhelminakade, hoofdkantoor van Havenbedrijf Rotterdam (HbR). Hier gaven commercieel directeur Ger van Tongeren en havenwethouder Roelf de Boer tekst en uitleg. Van Tongeren sprak over het economisch belang van de zeehavens, samenwerking tussen havenbedrijven, de bereikbaarheid en besluitvorming bij grote projecten. De Boer gaf een korte toelichting op de infrastructurele projecten in de Zuidvleugel van de Randstad.

 

Vervolgens toog de fractieleider naar het havencoördinatiecentrum, waar René van der Wolf de gang van zaken in het verkeersleidingscentrum toelichtte.

 

Hierna zou Rutte een bezoek brengen aan ECT op de Maasvlakte, maar door de wilde staking ging dit onderdeel niet door. In plaats daarvan bezocht Rutte Seabrex, een overslagbedrijf van fruit, alvorens hij met een patrouillevaartuig naar de Veerkade ging, waar hij zijn bezoek afsloot.

Partners Maritiem Nederland