Rusland bouwt drie nucleaire ijsbrekers

Branche: Scheepsbouw, Zeevaart | Auteur: Jan van den Berg | Publicatiedatum:

Het politieke tij voor kernenergie zit zwaar tegen in de westerse wereld, en de geringste storing in een kerncentrale aan land leidt al tot grote maatschappelijke onrust. Rusland bouwt echter rustig door aan nucleaire ijsbrekers. De voordelen van emissieloos varen en nauwelijks bunkeren wegen op tegen de nadelen.

In Rusland worden drie nieuwe nucleaire ijsbrekers gebouwd. De eerste, de ‘Arktika’, komt eind 2017 in de vaart. De ‘Sibir’ en de ‘Ural’ moeten eind 2019 en eind 2020 volgen. Hiermee bouwen de Russen voort op de negen nucleaire ijsbrekers die zij sinds 1959 in de vaart hebben gehad.

De schepen zijn aanzienlijk groter dan hun voorgangers. Ze krijgen een waterverplaatsing van 33.540 ton tegen de 25.840 ton van de ‘50 Let Pobedy’, die nu de grootste (nucleaire) ijsbreker is. De nieuwe schepen kunnen varen met een diepgang van naar keuze 10,5 of 8,6 meter. Hierdoor zijn ze inzetbaar op volle zee en in riviermondingen en havenbekkens, waar de diepte doorgaans minder is.

De schepen krijgen twee RITM-200 hogedruk waterreactoren. Hiermee wordt 60 MW elektrisch vermogen geproduceerd om de drie schroeven aan te drijven. De kernreactoren gebruiken laag verrijkt uranium. Dit is niet bruikbaar in kernwapens en brengt daarom een laag risico van nucleaire proliferatie met zich mee.

Met de nieuwe serie ijsbrekers bereiden de Russen zich voor op de groeiende scheepvaart in het Noordpoolgebied. De schepen zullen nodig zijn om de noordelijke vaarroute tussen Europa en Azië open te houden en om tankers te assisteren die olie en LNG moeten gaan afvoeren van productielocaties langs de Siberische noordkust.

Een filmpje van de grootste nucleaire ijsbreker ter wereld de 50 Let Pobedy:

‹ VorigeVolgende ›

Onderwerpen
Deel deze pagina

Probeer TW

Geïnteresseerd in techniek? Kies dan voor Technisch Weekblad (TW)

TW biedt technici het laatste nieuws, achtergronden en opinie op het gebied van techniek en innovatie. TW lees je in print en altijd en overal online op je pc, tablet of smartphone. Voor studenten en starters onder de 35 jaar met een technische opleiding, is TW helemaal gratis! 

Naar de website van TW voor het laatste nieuws

Meer informatie over een abonnement

Maritiem Nederland

Welkom op de site van Maritiem Nederland, hét opinie- en vakblad voor de gehele maritieme sector in Nederland.

Editie MNL 6-2019

Word abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Sluit nu een abonnement af!

Volg ons op Twitter

Partners Maritiem Nederland