Royal IHC levert 2.000ste baggerpomp

Branche: Baggeren | Auteur: redactie | Publicatiedatum:

Royal IHC heeft deze week de 2000ste baggerpomp afgeleverd. Om deze mijlpaal te vieren werd een selecte groep klanten en partners uitgenodigd voor de 'Royal IHC Pump Experience'. 

"Het bereiken van dit indrukwekkende aantal is het resultaat van voortdurende ontwikkeling, onderzoek, leren, feedback krijgen en deze kennis toepassen op nieuwe pompontwerpen. IHC handhaaft deze aanpak al meerdere decennia. Jan De Nul Group is al jaren een sterke partner en daagt ons voortdurend uit om ons equipment verder te verbeteren. Het is een genoegen om deze pomp vandaag aan hen te leveren", zegt ceo Dave Vander Heyde van IHC.

De 2000ste pomp is één van de twee onboard dubbelwandige baggerpompen voor de nieuwe, door Jan De Nul ontworpen, 18.000 m3 sleephopperzuiger die op dit moment wordt gebouwd. Deze pompen hebben een totaal geïnstalleerd vermogen van elk 7000 kW, waardoor ze met 33 bar druk kunnen ontladen wanneer ze gelijktijdig worden gebruikt.

De pompen zijn uitgerust met de nieuwste dor IHC gepatenteerde Curve-technologie. De Curve®-waaier, met zijn innovatieve vorm en bladkromming, zorgt ervoor dat de pompen uitstekende zuigeigenschappen hebben tijdens de verlengde levensduur van het product.

Langdurige samenwerking

"We zijn blij dat deze pomp in een van onze schepen wordt geïnstalleerd", zegt Robby de Backer, directeur Newbuilding Department bij Jan De Nul Group. "Dit indrukwekkende aantal is een bewijs van de uitstekende kwaliteit van deze baggerpompen. Het is ook een getuigenis van de langdurige samenwerking tussen IHC en Jan De Nul. Deze pomp zal niet alleen het hart zijn van onze nieuwe 18.000 m3 TSHD, maar ook van vele baggerschepen over de hele wereld."

‹ VorigeVolgende ›

Onderwerpen
Deel deze pagina
Maritiem Nederland

Welkom op de site van Maritiem Nederland, hét opinie- en vakblad voor de gehele maritieme sector in Nederland.

Editie MNL 6-2019

Word abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Sluit nu een abonnement af!

Volg ons op Twitter

Partners Maritiem Nederland