Royal IHC laat 'Sapura Rubi' te Water | Maritiem Nederland
Nieuws

Royal IHC laat 'Sapura Rubi' te Water

Redactie | maandag 24 augustus 2015
Scheepsbouw

Royal IHC heeft met succes de pijpenlegger 'Sapura Rubi' te water gelaten op de werf in Krimpen aan den IJssel.

De Sapura Rubi (146 x 30 m) is het vijfde en laatste schip van een serie 550 ton pijpenleggers voor Sapura Navegação Marítima, een joint venture tussen SapuraKencana en Seadrill. Het zijn compleet geïntegreerde offshore schepen, volledig ontworpen, geëngineerd en gebouwd door Royal IHC.

Na oplevering gaat deze pijpenlegger, net als de zusterschepen Sapura Diamante 'Sapura Topázio', 'Sapura Onix' en 'Sapura Jade' in Braziliaanse wateren diepzee-olievelden ontwikkelen.

De Sapura Rubi is uitgerust met een door IHC ontworpen en gebouwde pijpenleginstallatie. Deze bestaat uit twee benedendekse opslagcarrousels met een capaciteit van respectievelijk 2.500 en 1.500 ton. Een verstelbaar pijpenlegsysteem met een top tension van 550 ton wordt geïnstalleerd voor het plaatsen van flexibele pijpleidingen. De positie van de pijpenleginstallatie is dusdanig dat er veel ruimte is op het dek.

Volgens IHC’s Executive Director Marketing & Sales Arjan Klijnsoon verloopt de bouw van de vijf schepen sneller dan het beoogde schema, zijn de eerste drie schepen al operationeel en verloopt de afrondende fase van deze mega order soepel.

De naamgevingsceremonie is verricht door mevrouw Glaucia Maciel, Human Resource Manager van Sapura Navegação Marítima.

Royal IHC
Scheepsbouw
Europort 2015 standnummer: 1314

Partners Maritiem Nederland