Royal IHC gaat vier schepen bouwen voor DEME

Branche: Baggeren, Scheepsbouw | Auteur: redactie | Publicatiedatum:

Royal IHC heeft een order verworven voor de bouw van vier nieuwe schepen voor de Belgische baggeraar DEME. De order bestaat uit een kopie van de vorig jaar opgeleverde 8400 m3 TSHD ‘Scheldt River’, een 2.300 m3 sleephopperzuiger en twee 3.500 m3 split barges.

De Scheldt River werd al bekroond met de ‘DPC Innovation Award’ als eerste LNG-aangedreven baggerschip ter wereld en is dit jaar genomineerd voor de ‘KNVTS-schip van het jaar’ prijs. Sinds de oplevering is het schip continu operationeel geweest op verschillende projecten in Europa.

De 2.300 m3 hopper kan dankzij een geringe diepgang wereldwijd worden ingezet voor projecten in ondiep water. De twee split barges zijn gebaseerd op het IHC standaard ‘split trail’ 3.500 ontwerp. Deze zijn zeer praktisch in gebruik in combinatie met backhoe-baggerschepen, grijperhopperzuigers en de megasnijkopzuiger ‘Spartacus’ die IHC op dit moment bouwt voor DEME.

Modernste baggervloot

“IHC is trots dat DEME vier zeer competitieve nieuwe schepen heeft besteld. Met deze order komt het aantal sleephopperzuigers in de vloot van DEME, ontworpen en gebouwd door IHC, op 21", zegt ceo Dave Vander Heyde van Royal IHC.

“Deze bestelling toont onze voortdurende toewijding om de modernste, veelzijdigste en meest milieuvriendelijke vloot in de sector te exploiteren", zegt Alain Bernard, ceo van DEME. "Met ons meerjarig vlootinvesteringsprogramma bereiken we hogere performance niveaus en vergroten we de capaciteit van onze vloot, waardoor we onze klanten flexibele oplossingen kunnen bieden voor diverse baggerprojecten met verschillende omstandigheden.”

‹ VorigeVolgende ›

Onderwerpen
Deel deze pagina

Probeer TW

Geïnteresseerd in techniek? Kies dan voor Technisch Weekblad (TW)

TW biedt technici het laatste nieuws, achtergronden en opinie op het gebied van techniek en innovatie. TW lees je in print en altijd en overal online op je pc, tablet of smartphone. Voor studenten en starters onder de 35 jaar met een technische opleiding, is TW helemaal gratis! 

Naar de website van TW voor het laatste nieuws

Meer informatie over een abonnement

Maritiem Nederland

Welkom op de site van Maritiem Nederland, hét opinie- en vakblad voor de gehele maritieme sector in Nederland.

Editie MNL 6-2019

Word abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Sluit nu een abonnement af!

Volg ons op Twitter

Partners Maritiem Nederland