Royal HaskoningDHV ontwerpt kantelsluis | Maritiem Nederland
Nieuws
Artist’s impression van de kantelsluis. Bron: Royal HaskoningDHV

Royal HaskoningDHV ontwerpt kantelsluis

Bart Stam | donderdag 11 september 2014
Jachtbouw & Watersport

Royal HaskoningDHV heeft een ‘kantelsluis’ ontworpen voor plezierjachten. Belangrijkste kenmerk is dat verkeersbruggen veel minder vaak open hoeven doordat de schepen 8 meter lager kunnen doorvaren.

Volgens het ingenieursbureau komen de Zeelandbrug, de Haringvlietbrug en de Ketelbrug in aanmerking. Dit vanwege de lange wachttijden in het zomerseizoen.

De kantelsluis is een drijvende buis van bijvoorbeeld 190 meter lang en 48 meter breed. Hij biedt in elke vaarrichting plaats aan vijf jachten, waarvan de masten niet hoger mogen zijn dan 21 meter.

In de buis liggen twee kanalen met water. Als de buis horizontaal ligt, is het wateroppervlak 4 meter lager dan het buitenwater. Ontwerper ing. Carolus Poldervaart: “Als de schepen in de buis liggen, kantelt de sluis maximaal 15 graden. Hierdoor zakken de schepen 8 meter. Zodra de vaartuigen onder de brug door zijn, kantelt de sluis weer terug tot het niveau van het buitenwater.” De passage duurt zo’n twintig minuten. De constructie verandert niet van positie.

Het energieverbruik is volgens Poldervaart gelijk aan een spaarlamp die vier uur brandt. “Het draaien duurt drie minuten, terwijl het dertig seconden kost om de kanteling op gang te brengen.” Zonnepanelen leveren de energie voor het kantelen, de verlichting, het sluiten en openen van de sluisdeuren. Volgens Poldervaart kunnen vijftien tot dertig jachten per uur de brug probleemloos passeren.

Afhankelijk van de afmetingen kost de bouw zo’n 60 miljoen euro, maar volgens de ontwerper kan dit bedrag in twaalf jaar worden terugverdiend door de kortere wachttijden. Een scheepswerf kan het stalen kunstwerk bouwen. Rijkswaterstaat heeft al interesse getoond.

Partners Maritiem Nederland