Rotterdam klaar voor de Wereldhavendagen | Maritiem Nederland
Nieuws
Foto: Anne Reit

Rotterdam klaar voor de Wereldhavendagen

Redactie | woensdag 30 augustus 2017
Havens, Havenbedrijf Rotterdam

Rotterdam maakt zich op voor de veertigste editie van de Wereldhavendagen, die dit jaar het thema ‘Werelds!’ hebben.

Dit grootste maritieme evenement van Nederland, dat jaarlijks honderdduizenden bezoekers trekt, opent aanstaande vrijdag, zaterdag en zondag de deuren voor het publiek. Grootste publiekstrekker van de Wereldhavendagen is het speciale-lading-schip ‘BigRoll Baffin’, dat al ligt afgemeerd aan de Parkkade in Rotterdam. Daar wordt het schip momenteel voorbereid op de ontvangst van vele duizenden bezoekers en zijn varende hoofdrol tijdens de muzikale show op de zaterdagavond.

De BigRoll Baffin vormt samen met een keur van andere zee- en binnenvaartschepen de kern van dit maritieme evenement. De Koninklijke Marine is daarbij traditiegetrouw aanwezig met een groot aantal schepen. Daaronder bevindt zich onder andere ‘Zr. Ms. Karel Doorman’, het grootste schip van de marine. Ook schepen zoals het luchtverdedigings- en commandofregat ‘Zr. Ms. Tromp’, patrouilleschip ‘Zr. Ms. Holland’ en de onderzeeboot ‘Zr. Ms. Bruinvis’ zijn aanwezig. Leden van het Korps Mariniers verzorgen een programma op de Parkkade, waar zij operationele activiteiten voor jong en oud organiseren.

Het evenement is gratis te bezoeken en vindt plaats in het gebied rond beide oevers van de Erasmusbrug. Naast de vele kade-activiteiten, die zich uitstrekken van Katendrecht tot aan de Rijnhaven en van het Willemsplein tot aan de Parkkade, kunnen bezoekers vrijwel de hele dag demonstraties op het water bekijken. Ze krijgen daarbij uitleg over de haven en de maritieme sector. Daarnaast is een groot scala aan excursies die veel dieper de haven in gaan. Deze moeten vooraf tegen betaling worden geboekt, via de website van de Wereldhavendagen.

Partners Maritiem Nederland