Rolldock is wachten op India beu

Rolldock Sun

Auteur: Antoon Oosting | Publicatiedatum:

De Rotterdamse zwareladingrederij Rolldock is het wachten op de levering van zijn in India bestelde schepen beu en heeft daarom nu twee nieuwe schepen besteld van de Flensburger Schiffbau-Gesellschaft (FSG).

Rolldock bestelde in 2006 in India bij Larsen & Toubro maar liefst zes schepen met een optie op nog twee. Twee zijn er nu geleverd maar een derde schip is inmiddels vier jaar te laat en aan het vierde is men nog helemaal niet begonnen. “We hadden er nu zes moeten hebben, maar of ze ooit komen is de vraag”, aldus managing director Capt. Wout van der Zwan. Het gaat om schepen die op drie manieren kunnen laden en lossen, roll-on/roll-off op verstelbare dekken, float-in/float-out via de grote klep in het dokruim, of lift-on/lift-off met behulp van twee 350-tonskranen die samen 700 ton kunnen tillen. De nu bestelde schepen zijn iets groter, 8000 ton in plaats van 7000, 151 (142) meter lang en 25,40 (24) meter breed en met een dokruim van 120 (116), maar hebben voor de rest hetzelfde concept als de eerdere S-klasse.
Rolldock schrapt nu de orders in India en gaat verder met de Duitse FSG-werf. De rederij heeft een order geplaatst voor de bouw van twee zwareladingvaartuigen.

‹ VorigeVolgende ›

Deel deze pagina
Maritiem Nederland

Welkom op de site van Maritiem Nederland, hét opinie- en vakblad voor de gehele maritieme sector in Nederland.

Editie MN 09-2018

Word abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Sluit nu een abonnement af!

Volg ons op Twitter

Partners Maritiem Nederland