Rob Verkerk nieuwe voorzitter Nederland Maritiem Land

Branche: Marine, Maritieme Cluster | Auteur: redactie | Publicatiedatum:

Stichting Nederland Maritiem Land (NML) heeft Rob Verkerk verkozen tot nieuwe voorzitter. De voormalige Commandant Zeestrijdkrachten is vanaf 1 januari 2019 de opvolger van Wim van Sluis die in december aan het einde van zijn vierjarige bestuurstermijn komt.

Met een carrière bij Defensie die 39 jaar omvat is Verkerk een waardige opvolger met een zeer ruime maritieme en bestuurlijke ervaring. 

Gedurende zijn loopbaan vervulde hij diverse uitvoerende functies binnen de mariniersbataljons, waaronder die van pelotons- en compagniescommandant. Van 1999 tot 2001 was Verkerk hoofd van het Mariniersopleidingscentrum, waarna hij van 2001 tot 2003 het commando voerde over het Tweede Mariniersbataljon.

Als stafofficier vervulde hij diverse functies bij het Hoofdkwartier Korps Mariniers, waaronder die van hoofd Corporate Communication. Gedurende zijn plaatsingen bij het ministerie van Defensie was hij voornamelijk werkzaam op het gebied van integrale plannen en maritieme behoeftestelling, waarbij hij was betrokken bij de realisatie van het eerste Landing Platform Dock, het Joint Support Ship, de Ocean-going Patrol Vessels, de totstandkoming van de Marinestudie 2005 en de reorganisatie van de operationele marinierseenheden 

Na een korte periode als souschef bij de defensiestaf nam hij in mei 2007 de functie van Directeur Operaties van het Commando Zeestrijdkrachten op zich, in combinatie met de functie van Commandant Korps Mariniers. Van 2014 tot 2017 voerde hij het commando over de Koninklijke Marine en vervulde hij de functie van Admiraal Benelux.

Ter gelegenheid van zijn afscheid bij Defensie werd Verkerk benoemd tot officier in de Orde van Oranje-Nassau met de zwaarden, commandeur in de Kroonorde en officier van het Légion d’Honneur.

Hart voor maritieme sector

Volgens het bestuur van NML is Verkerk "een resultaatgerichte leider met gevoel voor intermenselijke verhoudingen en het vermogen partijen met elkaar te verbinden. Hij heeft hart voor de maritieme sector in al zijn facetten."

‹ VorigeVolgende ›

Deel deze pagina
Maritiem Nederland

Welkom op de site van Maritiem Nederland, hét opinie- en vakblad voor de gehele maritieme sector in Nederland.

Editie MNL 6-2019

Word abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Sluit nu een abonnement af!

Volg ons op Twitter

Partners Maritiem Nederland