Ringmotor nu ook in de watersport | Maritiem Nederland
Nieuws

Ringmotor nu ook in de watersport

Hans Buitelaar | woensdag 8 april 2015
Jachtbouw & Watersport

De Stille Boot in het Friese Heeg heeft de ringmotor geïntroduceerd in de watersport. Deze aandrijving is efficiënt doordat de beweging van de elektromotor samenvalt met de draaiing van de schroef.

De schroef heeft geen as, maar is in een ring gevat die de stator is van een elektromotor. Het deel met spoelen waar de stroom door loopt, is om die ring heen gemonteerd. Hierdoor verdwijnt iedere vorm van overbrengingsverlies. Bovendien is de elektromotor dankzij de grote diameter van de stator en rotor - zo’n 30 centimeter - extra krachtig. Het bedrijf Rotorque-Jet, net over de Duitse grens gevestigd in Viersen, tussen Venlo en Düsseldorf, ontwikkelde de ringmotor.

De Stille Boot heeft deze compacte aandrijving klaargemaakt voor toepassing in de watersport. In het Friese Heeg werd een ophaalbare inbouwset voor toepassing op zeilboten als hoofdaandrijving of hek- en boegschroef op grotere jachten ontwikkeld, plus een sturende motor voor motorboten. De kunst is om de ring, die geheel onder water om de trommelschroef heen zit, zo smal mogelijk te houden om de weerstand klein te houden. Een ringschroef blijkt veel minder gevoelig voor het vastraken van lijnen en plastic zakken in de schroef.

De ringmotor is in feite een watersportversie van de Inline Thruster die Van der Velden Marine Systems eerder introduceerde voor grote schepen. De productierechten van de watersportversie van de ringmotor zijn overgenomen door het Deense ingenieursbureau Kapacitet, dat momenteel de techniek verbetert en werkt aan toepassingen voor offshore platforms. Als die ontwikkeling tot een robuustere motor heeft geleid, komt een productieversie van de ringmotor beschikbaar voor de watersport in 2016.

Partners Maritiem Nederland