Alle vaarinformatie Waddenzee in gratis app

Branche: Jachtbouw & Watersport | Auteur: redactie | Publicatiedatum:

Rijkswaterstaat bundelt alle beschikbare informatie over getijden, golfhoogten, waterstanden, waterdiepten, boeienposities en stromingsgegevens van de Waddenzee in de RiverGuide Recreant-app. Hiermee kunnen vaarrecreanten sneller bij relevante informatie en kunnen wadtochten voorspoediger verlopen.

Rijkswaterstaat is verantwoordelijk voor de nautische veiligheid op de Waddenzee en  heeft veel informatie beschikbaar voor vaarweggebruikers om een veilige tocht van- en naar de Waddeneilanden te maken. Deze informatie blijkt echter lastig te vinden, zeker als je niet dagelijks op het Wad vaart. Het grote voordeel van de app is dat deze nu alles bundelt.

De app is begin dit jaar gepresenteerd tijdens de Wadvaardersdag in Harlingen. Daar is een groep geformeerd die de app onlangs twee weken getest heeft. Dat zorgde voor een aantal aanpassingen, waardoor de app nu klaar is voor gebruik.

RWS-projectleider Floris van Bentum: "RWS beschikt over veel informatie die ook voor de watersporter geschikt is. We begrijpen dat als je niet dagelijks vaart op het Wad, dit soms moeilijk te vinden is. Dat verbeteren we nu door alles te bundelen in de app. We maken de informatie toegankelijker en overzichtelijker. Enerzijds als dienst, maar zeker ook om de veiligheid te vergroten.”

Gratis app

De app is vanaf nu te downloaden in de App Store en in Google Play. De app was al gratis te gebruiken. De update over het Wad wordt ook gratis ter beschikking gesteld, vanwege het tienjarig jubileum van de Werelderfgoedstatus van de Waddenzee. 

RiverGuide is een samenwerking van Rijkswaterstaat, diverse havenbedrijven en enkele provincies.

‹ VorigeVolgende ›

Deel deze pagina
Maritiem Nederland

Welkom op de site van Maritiem Nederland, hét opinie- en vakblad voor de gehele maritieme sector in Nederland.

Editie MNL 6-2019

Word abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Sluit nu een abonnement af!

Volg ons op Twitter

Partners Maritiem Nederland