Refit boorplatform Stena Don bij Damen Verolme Rotterdam

Branche: Offshore, Scheepsbouw | Auteur: redactie | Publicatiedatum:

Damen Verolme Rotterdam heeft de opdracht verworven voor een refit van het boorplatform 'Stena Don'. Na de installatie van een nieuw achtpunts aanmeersysteem zal het platform worden ingezet op de Noordzee ter hoogte van de Shetland-eilanden.

Verschillende onderdelen van het aanmeersysteem, waaronder de ankerketting blisters en de sponsons, worden speciaal vervaardigd op de werf van Damen in Mangalia (Roemenië). 

De acht ankerlieren en bijbehorende geleiders, plus de lierbesturingscabines worden geleverd door Rolls Royce. De Modified VFD switchboards en brake resistor units komen van Siemens. De acht ultra-hoogdragende vermogensankers worden vervaardigd door Damen Anchor en Chain Factory.

Tijdens de werkzaamheden in het Rotterdamse dok zal ook de romp van het boorplatform worden verstevigd om te kunnen voldoen aan de nieuwe voorschriften van de beperking van golfimpactkrachten.

Opleving olie- en gasmarkt

Het is de vierde keer dat de Stena Don een bezoek brengt aan de werf van Damen Verolme Rotterdam. Het nieuwe aanmeersysteem moet ervoor zorgen dat het platform ook in diepere wateren kan werken en ook bij ruwer weer in bedrijf kan blijven.

"De refit is niet alleen een fantastisch project", zegt Bas Loohuis, commercieel directeur Damen Shiprepair & Conversion, "het geeft ook aan dat de olie- en gasmarkt langzaamaan opleeft. De Noordzee is een van de eerste gebieden waar weer licht schijnt aan het eind van de tunnel."

‹ VorigeVolgende ›

Onderwerpen
Deel deze pagina

Probeer TW

Geïnteresseerd in techniek? Kies dan voor Technisch Weekblad (TW)

TW biedt technici het laatste nieuws, achtergronden en opinie op het gebied van techniek en innovatie. TW lees je in print en altijd en overal online op je pc, tablet of smartphone. Voor studenten en starters onder de 35 jaar met een technische opleiding, is TW helemaal gratis! 

Naar de website van TW voor het laatste nieuws

Meer informatie over een abonnement

Maritiem Nederland

Welkom op de site van Maritiem Nederland, hét opinie- en vakblad voor de gehele maritieme sector in Nederland.

Editie MNL 2-2019

Word abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Sluit nu een abonnement af!

Volg ons op Twitter

Partners Maritiem Nederland