Rederij Vroon bereikt principeakkoord met schuldeisers

Branche: Offshore, Zeevaart | Auteur: Redactie | Publicatiedatum:

Rederij Vroon heeft een principeakkoord bereikt met vijf banken over de herstructurering van schulden.

De banken nemen er genoegen mee dat een deel van de schuld later wordt afgelost, op voorwaarde dat het bedrijf een ingrijpende reorganisatie doorvoert. Vorige week bleek dat het bedrijf in grote financiële problemen verkeert en het voortbestaan van de onderneming onzeker was. De rederij boekte vorig jaar een nettoverlies van 170 mln euro en kon niet langer aan de financiële verplichtingen voldoen. Het bedrijf wordt zwaar getroffen door de crisis in de offshore sector. Zo liggen momenteel zo’n dertig offshore schepen van Vroon zonder werk in de haven.

In het laatste kwartaal van 2016 werkte het bedrijf aan een herstructureringsplan, dat in januari dit jaar aan alle schuldeisers is gepresenteerd. CEO Coco Vroon zegt dat donderdag 15 juni een akkoord is bereikt met een zogeheten kredietcomité met afgevaardigden van vijf banken. Dat comité moet nu onderhandelen met zeventien andere banken en schuldeisers, waaronder de drie Nederlandse grootbanken, over een definitief akkoord. Vroon hoopt op een akkoord kort na de zomer.”

Het familiebedrijf heeft zich verplicht tal van maatregelen te nemen. Zo zullen diverse bedrijfsactiviteiten in de etalage worden gezet, zet Vroon in op scherpere afspraken met leveranciers en worden nieuwe nichemarkten opgezocht. Ook gaat het bedrijf drie tankschepen voor het vervoer van olieproducten verkopen en zijn al twee tankschepen verkocht. Bovendien wil het familiebedrijf afscheid nemen van zes autoschepen, kolossale schepen die auto’s, zware kranen en zwaar kraanmaterieel over de wereld vervoeren. Gedwongen ontslagen voorziet Vroon voor de komende tijd niet, al zijn de afgelopen jaren wel tweehonderd tot driehonderd flexibele banen verdwenen. Daarbij ging het voornamelijk om buitenlandse zeevarenden.

Rederij Vroon was 126 jaar gevestigd in Breskens. In 2016 verhuisde het hoofdkantoor naar Breda. Bij Vroon werken wereldwijd bijna 4000 mensen. Het is een van de grotere rederijen van Nederland.

‹ VorigeVolgende ›

Onderwerpen
Deel deze pagina
Maritiem Nederland

Welkom op de site van Maritiem Nederland, hét opinie- en vakblad voor de gehele maritieme sector in Nederland.

Editie MNL 6-2019

Word abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Sluit nu een abonnement af!

Volg ons op Twitter

Partners Maritiem Nederland