Record aantal bezoekers aan 'HISWA te water'

Branche: Jachtbouw & Watersport | Auteur: redactie | Publicatiedatum:

Bijna 30.000 watersportliefhebbers bezochten van 4 t/m 8 september in de Bataviahaven in Lelystad de 36e editie van de ‘HISWA te water’. Samen met de 320 boten in het water en ruim honderd exposanten op de kades was het niet alleen druk, maar werden ook goede zaken gedaan.

‘HISWA te water’-directeur Arjen Rahusen: “Hoewel we het liefst kijken naar de echt geïnteresseerde bezoekers, zijn we natuurlijk heel trots op deze grote toeloop. Gezien de grote belangstelling van zowel publiek als exposanten blijkt dat Lelystad de terechte thuishaven van de HISWA te water is geworden.”

Met het Markermeer als achtertuin is de Bataviahaven een prima uitvalsbasis voor proefvaarten en daar werd gretig gebruik van gemaakt. Nieuw was het paviljoen voor elektrisch varen, van waaruit bezoekers de verschillende elektrisch aangedreven boten konden uitproberen. Behalve op de weg is nu ook op het water een kentering gaande naar elektrische aandrijving.

Boot van het jaar

Op de slotdag werd de winnaar van de ‘HISWA te water Publieksprijs, powered by YachtFocus’ bekend gemaakt. De Salut 29 van Salut Boats werd door het publiek verkozen tot de favoriete boot op de beurs. “Dit is de eerste keer dat wij een verkiezing organiseren waarbij niet een vakjury, maar het publiek heeft beslist”, aldus Rahusen.

‹ VorigeVolgende ›

Deel deze pagina
Maritiem Nederland

Welkom op de site van Maritiem Nederland, hét opinie- en vakblad voor de gehele maritieme sector in Nederland.

Editie MNL 6-2019

Word abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Sluit nu een abonnement af!

Volg ons op Twitter

Partners Maritiem Nederland