Radio Holland levert nav/com pakket voor Duitse waddenveerboot

Branche: Toeleveranciers | Auteur: redactie | Publicatiedatum:

Radio Holland levert navigatie- en communicatie-apparatuur voor de nieuwe veerboot die Thecla Bodewes Shipyards bouwt voor Wyker Dampfschiffs-Reederei Föhr-Amrum (WDR). De aluminium catamaran biedt ruimte aan 250 passagiers en gaat veerdiensten verzorgen naar de Duitse waddeneilanden Amrum en Föhr.

Voor het ontwerp van de veerboot tekende Conoship International. Bij het inpassen van de navigatie- en communictaie-apparatuur in het bijzondere ontwerp werkte Radio Holland nauw samen met de opdrachtgever en de scheepswerf. De veerboot krijgt een speciale klasse-notatie als lichtgewicht zeegaand vaartuig. De oplevering is voorzien voor het eerste kwartaal van 2019. 

De WDR-veerboot krijgt de beschikking over zowel een Furuno X-Band Chart Radar FAR-3210 en een X-Band Radar FAR-1518 met high-speed radar scanners als een Phontech Public Address/intercom systeem. Tevens levert Radio Holland een aantal andere Furuno systemen, waaronder een GPS-satelliet kompas, Echosounder, Speedlog en AIS. De inbouw van deze apparatuur vindt plaats in tien weken.

‹ VorigeVolgende ›

Onderwerpen
Deel deze pagina

Probeer TW

Geïnteresseerd in techniek? Kies dan voor Technisch Weekblad (TW)

TW biedt technici het laatste nieuws, achtergronden en opinie op het gebied van techniek en innovatie. TW lees je in print en altijd en overal online op je pc, tablet of smartphone. Voor studenten en starters onder de 35 jaar met een technische opleiding, is TW helemaal gratis! 

Naar de website van TW voor het laatste nieuws

Meer informatie over een abonnement

Maritiem Nederland

Welkom op de site van Maritiem Nederland, hét opinie- en vakblad voor de gehele maritieme sector in Nederland.

Editie MNL 6-2019

Word abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Sluit nu een abonnement af!

Volg ons op Twitter

Partners Maritiem Nederland