Pon krijgt RH Marine volledig in handen | Maritiem Nederland
Nieuws
RH Marine voorziet schepen van bekabeling en technische installaties

Pon krijgt RH Marine volledig in handen

redactie | maandag 11 september 2017
Offshore, Toeleveranciers

Pon Holdings heeft RH Marine overgenomen. De voormalige maritieme divisie van de failliete technische dienstverlener Imtech is een belangrijke speler op het gebied van elektrische en automatiseringssystemen in de scheepvaart.

De dienstverlening van RH Marine is complementair aan die van Pon-dochter Bakker Sliedrecht, dat zich vooral richt op bagger- en offshoreactiviteiten. Zowel RH Marine als Bakker Sliedrecht blijven zelfstandig opereren binnen het Pon-concern. "Door gerichte samenwerking kunnen beide bedrijven de wereldwijde maritieme industrie nog beter bedienen", aldus Pon Holdings.

Samen met Parcom Capital heeft Pon sinds 2015 een belang in RH Marine Group, de voormalige maritieme divisie van Imtech die dat jaar werd verzelfstandigd. Behalve uit RH Marine bestaat de groep uit Radio Holland, een leverancier van communicatie- en navigatiesystemen. Het minderheidsbelang van Parcom in RH Marine is nu volledig in handen van Pon.

RH Marine telt 300 medewerkers en heeft vestigingen in vier landen. RH Marine is gecertificeerd door Lloyds Register Quality Assurance en voldoet aan ISO 9001, OHSAS 18001 en ISO14001.

Partners Maritiem Nederland