Peter Versluis, ondernemer van het jaar | Maritiem Nederland
Nieuws
Interieur van een binnenvaartschip van VeKa

Peter Versluis, ondernemer van het jaar

André Veenstra | donderdag 16 november 2006

Dit voorjaar is Peter Versluis (33) gekozen tot Ondernemer van het Jaar. In het dagelijks leven is Versluis directeur van de VeKa Shipbuilding Group.

Peter Versluis stamt uit een familie die haar brood verdiende in de binnenvaart. Vader Piet bleef echter geen binnenvaartschipper, maar zag meer kansen in het verhandelen van binnenvaartschepen. Dat begon met het verkopen van sloopschepen binnen de ‘nieuw-voor-oud-regeling’ in de jaren tachtig toen de binnenvaartvloot werd gesaneerd. Later ging hij over tot aan- en verkoop van dit soort schepen en richtte in 1988 VeKa op (Peter VErsluis en Jan KApel). Na twee jaar besloot compagnon Kapel iets anders te gaan doen en verliet het bedrijf. De naam bleef echter bestaan en het bedrijf groeide uit tot VeKa Shipbuilding Group van vandaag. Een scheepswerf met een omvangrijke orderportefeuille plus zeven VeKa-gelieerde bedrijven en werven in Werkendam, Lemmer (scheepswerf Bijlsma) en Heusden (afbouwbedrijf Teamco). VeKa Scheepsbouw heeft zich gespecialiseerd in de bouw van diverse scheepstypen. De casco’s komen hoofdzakelijk van buitenlandse werven, waarna de afbouw in Nederland plaatsvindt.

Staffunctie
De Ondernemer van het Jaar kwam als 15-jarige direct uit de schoolbanken op een (binnenvaart)schip terecht, waar hij de kneepjes van het vak leerde. En passant haalde Versluis de vereiste papieren om voor het scheepvaartbedrijf van zijn vader te kunnen werken. Als 21-jarige kreeg hij op kantoor een staffunctie en assisteerde hij zijn vader bij de exploitatie, in- en verkoop van binnenvaartsche- pen, de handel in allerlei drijvend materieel en als leverancier van slooptonnage. Daarnaast hield hij zich bezig met scheepsmakelaardij.

 

In 1995, toen zijn ouders uit het bedrijf stapten, kreeg hij het verzoek een scheepsnieuwbouwproject op zich te nemen, wat een jaar later resulteerde in de oplevering van ‘zijn’ eerste schip. De successen volgden elkaar snel op, niet in de laatste plaats omdat VeKa voortdurend investeerde in kwaliteit en kennis alsmede in vakbekwaam en gemotiveerd personeel. Verder speelde men direct en efficiënt in op de noden en wensen van de markt, hetgeen al spoedig resulteerde in uitbreiding van de (af)bouwlocaties in Nederland. Liep er in 1995 nog één schip van stapel, anno 2006 zijn dat er jaarlijks dertig en in 2010 zijn dat er naar verwachting vijftig. Op dit moment heeft de werf 130 bouwnummers afgewerkt en opgeleverd. In portefeuille zijn nog 150 opdrachten, waaronder 18 schepen voor Wagenborg en een opdracht van een Japanse klant voor een rivierpassagiersschip.

Gedeelde eer
Een aantal medewerksters droeg Versluis vanwege zijn prestaties voor bij organisatoren van de prestigieuze titel ‘Ondernemer van het Jaar’. Dit is een gezamenlijk initiatief van het MKB Nederland, de Kamer van Koophandel, ING Bank, KPN en het ondernemersmagazine Bizz. “Toch voel ik deze benoe- ming vooral als resultaat van onze gezamenlijke bijdrage aan het succes,” zegt Versluis bescheiden. “Daarin delen mijn broers en mijn vader, maar ook alle medewerkers, zowel op kantoor als op de werkvloer.

 

Ondanks het internationale karakter van ons bedrijf zie ik het nog steeds als een hechte familieonderneming. Mijn broer Jan doet de scheepsmakelaardij en mijn vader Piet coördineert de afbouw. Zelf ben ik verantwoordelijk voor alle scheepsnieuwbouw. Men ziet mij als algemeen directeur en als het gezicht van VeKa, omdat nagenoeg alle klanten in eerste instantie naar mij worden doorverwezen. Daarom hebben de secretaresses mij kennelijk naar voren geschoven en laten nomineren. Nu gebeurt dat niet zomaar, want er gaat nogal wat aan vooraf. Zo krijgt het hele bedrijf een doorlichting op efficiency, innovatie, functioneren van het personeel, winstmarges, successen, inspelen op de wensen van en omgang met de klant, toekomstverwachting, groei en wat al niet. Lange tijd had ik niets door, totdat ik tijdens bezoek van enkele lastige zogenaamde ‘opdrachtgevers’ lont rook. Samen met nog enkele andere ondernemers, die overigens niets met de maritieme sector te maken hebben, ben ik toen genomineerd. Uiteindelijk viel mij de eer te beurt Ondernemer van het Jaar te zijn. Overigens ben ik dat niet alleen namens de scheepsbouw, maar namens de gehele Nederlandse industrie. Ik wil daarbij nogmaals benadrukken dat ons hele bedrijf, met al zijn medewerkers, die eer toekomt. Ik ben daarvan slechts een afspiegeling en degene die de Award in handen gedrukt heeft gekregen. Allemaal zijn we er trots op dat dit ons te beurt is gevallen. Wij hebben er tenslotte heel hard voor gewerkt en ons met kwaliteit en vakmanschap binnen relatief korte tijd sterk in de markt weten te zetten.”

Sterke speler
VeKa Shipbuilding Services is in achttien jaar tijd uitgegroeid tot een van de sterkste spelers in de Nederlandse maritieme sector op het gebied van scheepsbouw, scheepsreparatie, onderhoud, in- en verkoop van schepen en zelfs financiering. Vakmanschap, innovatie en een goede prijs-kwaliteitsverhouding behoren tot de kenmerken waarop het bedrijf is gestoeld. Net als het credo “afspraak is afspraak,” ook als het gaat om oplevertijd.

 

Dit beleid leidde onder meer tot uitbreiding van de werf in Werkendam. In de loop der jaren koos men er om prijstechnische redenen voor alle nieuwbouwcasco’s op buitenlandse werven te laten bouwen. Die zijn door VeKa zorgvuldig geselecteerd in Polen, Roemenië, Oekraïne, Tsjechië, Rusland en China en Veka heeft er goede relaties mee opgebouwd. Ter plaatse is altijd een toezichthouder aanwezig die de bouw van casco’s in de gaten houdt. VeKa heeft verder een eigen ontwerp- en tekenbureau in Polen.

 

In 2003 opende VeKa een gloednieuw kantoor aan de Biesboschhaven-Zuid in Werkendam, Portsight genaamd. Hier zijn alle kantoortaken, van tekentafel tot orderbegeleiding ondergebracht. De vraag naar meer schepen, waaronder ook zeegaande vaartuigen, vroeg om meer afbouwlocaties. Begin 2004 nam Veka daarom de failliete scheepswerf Bijlsma in Lemmer over. Die werf vraagt intussen alweer om uitbreiding met drie afbouwboxen. Hier werken momenteel dertig personeelsleden in vaste dienst en een groot aantal tijdelijke arbeidskrachten. In Lemmer bouwen de werknemers voornamelijk complete zeeschepen af en leveren ze ‘sleutelklaar’ op. In december 2006 gaat het eerste zeegaande schip te water.

 

In juli 2005 is de voormalige Verolmewerf in Heusden aan de VeKa Group toegevoegd. Met de nieuwe werven erbij beperkt VeKa zich niet langer tot bouw van binnenvaartschepen. Deze laatste zijn verkrijgbaar in alle gewenste afmetingen en soorten. VeKa levert bovendien nog motorvrachtschepen, motorbeunschepen (met groot laadruim voor bijvoorbeeld zand/red.), dubbel- en enkelwandige motortankschepen, duw- en sleepboten, chemicaliëntankers, duwbakken, pontons en ander drijvend materiaal. Voor de zeevaart levert het bedrijf vooral voor shortseadoeleinden, zoals drogeladingschepen, kruiplijncoasters, zeegaande tankschepen, bitumentankers en zelfs overheidsvaartuigen.

 

Zo nodig huurt VeKa expertise in. Uitvoerende bedrijven beoordeelt het familiebedrijf echter streng op kennis, vakmanschap en betrouwbaarheid. Veel plaatselijke ondernemingen uit Werkendam nemen hierbij een belangrijke plaats in. Toch overweegt Versluis in de nabije toekomst voor afbouw veel meer zelf in uitvoering te nemen. Dit om een goede prijs-kwaliteitverhouding blijvend te kunnen garanderen. Kennis, ervaring en vakmanschap heeft VeKa, met de medewerkers die met de overgenomen werven zijn meegekomen, hiervoor voldoende in huis.

 

VeKa bouwt veel vrijwel identieke zusterschepen met gestandaardiseerde systemen, waarvoor alleen algemene goedkeuring van de classificatiebureaus nodig is. Daarnaast zijn er systemen en complete onderdelen prefab in series te produceren. In detail kan dan nog best het een en ander wijzigen als een opdrachtgever daarom vraagt. Om dit alles in goede banen te leiden, overweegt VeKa nog een nieuwe serviceafdeling op te richten.

 

Hoe ziet Peter Versluis de toekomst voor zijn bedrijf? “Met het potentieel en de groei die er nu bij VeKa zijn, hebben we natuurlijk alle vertrouwen in de toekomst. Er is genoeg perspectief. De markt van transport over water trekt aan. Er is meer vraag naar scheepsruimte, ook op specialistische terreinen, zoals tankschepen, chemicaliëntankers, en niet te vergeten gastankers. Veel tankschepen in binnen- en buitenland zijn verouderd en aan vervanging toe. Ook al omdat richtlijnen en milieueisen steeds strenger worden. Zo is er een stijgende vraag naar dubbelwandige tankers. Bovendien komen er straks 13.000-TEU-containerschepen, die hun lading snel kwijt moeten kunnen. Een deel gaat per spoor, een ander deel per binnenvaartcontainerschip. Die zijn straks dus in grote aantallen gewenst. Maar ook de kustvaart heeft steeds meer schepen nodig.

 

Om al die redenen investeren wij in de toekomst. Onder meer door opzet van een eigen ‘denktank’ waarin onze mensen zich innovatief uiten en vernieuwingen uitwerken. Zo bedenken we bijvoorbeeld manieren waardoor schepen bij gelijke lengte meer lading kunnen meenemen, sneller zijn te laden en te lossen, makkelijker onder lage bruggen door kunnen varen, sneller en zuiniger varen (nieuwe rompvormen), steeds geavanceerder en ergonomischer stuurhuizen krijgen, en ga zo maar door. Nu nog liggen de nieuwbouwverhoudingen bij ons op 60 procent binnenvaart en 40 procent zeevaart. We willen toe naar fiftyfifty. Daarbij doen we ons beleid gestand dat alle nieuwbouwcasco’s uit Oost-Europa komen en de afbouw hier plaatsvindt. Wat we nog zoeken, is een locatie ergens in midden-Friesland voor service en reparatiemogelijkheden aan binnenvaartschepen. We zitten al met al overvol met werk, en dat zegt wel wat. Het enige probleem dat we zien opdoemen, is een gebrek aan goede vakmensen. Daar moeten we met elkaar in de industrie nodig wat aan doen. Maar komt tijd, komt raad.”

 

 

VeKa Shipbuilding Services

Hoofdkantoor: Werkendam

Dochters en gelieerde bedrijven: VeKa Handelsonderneming, Bijlsma Shipyard, Handelsonderneming VeKa-Oost, VeKa Scheepvaartonderneming, VeGro Yachting Werkendam en Ship Investment Werkendam.

Participerende buitenlandse werven: Santierul Naval in Orsova, Roemenië;

Centromost-werf in Plock, Polen en de NOVA Lodenice-scheepswerf in Melnik, Tsjechië.

Aantal werknemers (NL): ca 100

 

 

 

 

Peter Versluis (1974)

  • Sinds 15e jaar werkzaam in de scheepvaart
  • Staffunctionaris VeKa (1995)
  • Projectmanager Scheepsnieuwbouw VeKa (1996)
  • Algemeen directeur VeKa (1998)

Partners Maritiem Nederland