Parlevliet & Van der Plas koopt grootste Duitse visverkoper | Maritiem Nederland
Nieuws
In 2015 nam de P&P Group de 'Mark' in gebruik, genoemd naar de zoon van Diek Parlevliet. Het schip werd gedoopt door Angela Merkel (foto: P&P)

Parlevliet & Van der Plas koopt grootste Duitse visverkoper

redactie | woensdag 14 februari 2018
Visserij

Deutsche See GmbH uit Bremerhaven komt in handen van de Nederlands-Duitse Parlevliet & Van der Plas group. De Katwijkers nemen alle aandelen van de grootste Duitse visproducent en -verkoper over.

De voormalige eigenaren Egbert Miebach en dr. Peter Dill hebben gezamenlijk besloten om een nieuwe eigenaar te zoeken voor hun bedrijf Deutsche See, nadat Miebach vorig jaar ernstig ziek werd. Voor de ondernemers was het belangrijk dat ze een koper en partner zouden vinden die Deutsche See op dezelfde manier zou blijven leiden, als zelfstandig opererend bedrijfsonderdeel en als succesvolle onderneming.

Dirk-Jan Parlevliet zal vanaf maart zitting nemen in de directie van Deutsche See. Het managementteam blijft hetzelfde, en Ulrich Grewe blijft directeur Productie en Techniek. In de overgangsperiode zal Peter Dill een actieve begeleidende rol spelen bij het integratieproces.

Er staan geen aanpassingen gepland aan het succesvolle businessmodel van Deutsche See, en aan de vestigingslocaties van het bedrijf. "Never change a winning team", zei Dirk-Jan Parlevliet tegen de medewerkers van Deutsche See, bij de officiële aankondiging van de overname. "We zijn nog veel van plan. Dankzij deze overname van de Duitse specialist en marktleider in verse vis en seafood hebben we de mogelijkheid om nieuwe, strategisch belangrijke groeimarkten in Duitsland te ontsluiten."

Van de vangst tot het bord

De Parlevliet & Van der Plas group (P&P), met hoofdkantoor in Katwijk, wordt al ruim 60 jaar geleid door de families Parlevliet en van der Plas, en heeft wereldwijd meer dan 6.000 medewerkers. Deze zijn actief in de visvangst zelf – op een van de ruim veertig vissersschepen – en bij visverwerkingsbedrijven (zoals Heiploeg en Ouwehand). P&P is al decennialang een belangrijke leverancier en partner van Deutsche See.

De ondernemingen P&P en Deutsche See zijn nu verticaal met elkaar verbonden, van de vangst tot het bord. Als gevolg hiervan kan Deutsche See meer vis van de Duitse P&P-vloot gaan aanbieden.

Partners Maritiem Nederland