Overeenstemming over nieuwe cao voor waterbouw

Auteur: redactie | Publicatiedatum:

FNV Waterbouw, CNV Vakmensen en de Vereniging van Waterbouwers hebben overeenstemming bereikt over aanpassingen van de arbeidsvoorwaarden in de cao Waterbouw en de bedrijfstak eigenregelingen (BTER) cao Waterbouw. De nieuwe cao loopt van 1 april 2018 tot en met 31 maart 2019.

De werknemers die onder de cao vallen, ontvangen in totaal een loonsverhoging van 2,75 procent (1,75 procent per 1 april 2018 en nog eens 1 procent per 1 oktober 2018). 

De cao-partijen stellen een werkgroep in die voorstellen moet doen over een duurzaam inzetbaarheidsbeleid. Het gaat hierbij onder meer om de invoering van een individuele leerrekening/persoonlijk opleidings- en ontwikkelingsbudget (POB). Behalve over zo'n persoonlijk scholingspotje moet de werkgroep ook met een voorstel komen voor een ouderenregeling.

Over de zogenoemde reparatie van het derde WW-jaar hebben werkgevers- en werknemersvertegenwoordigers nog geen beslissing genomen. Doordat reparatie leidt tot meer administratieve druk en een oplopende premiestelling, is eerst nog verder onderzoek nodig.

Ruim 2500 werknemers

De waterbouwbranche omvat de activiteiten van bedrijven die werkzaam zijn in baggeren, kust- en oeverwerken, nat zand vervoer en nautische dienstverlening. Onder de werkingssfeer van de cao respectievelijk de arbeidsvoorwaarden voor bedrijfstakeigen regelingen vallen ruim 2500 (in Nederland werkzame) werknemers.

‹ VorigeVolgende ›

Onderwerpen
Deel deze pagina

Probeer TW

Geïnteresseerd in techniek? Kies dan voor Technisch Weekblad (TW)

TW biedt technici het laatste nieuws, achtergronden en opinie op het gebied van techniek en innovatie. TW lees je in print en altijd en overal online op je pc, tablet of smartphone. Voor studenten en starters onder de 35 jaar met een technische opleiding, is TW helemaal gratis! 

Naar de website van TW voor het laatste nieuws

Meer informatie over een abonnement

Maritiem Nederland

Welkom op de site van Maritiem Nederland, hét opinie- en vakblad voor de gehele maritieme sector in Nederland.

Editie MNL 6-2019

Word abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Sluit nu een abonnement af!

Volg ons op Twitter

Partners Maritiem Nederland