Oprah Winfrey doopt Nieuw Statendam

Branche: Cruise | Auteur: redactie | Publicatiedatum:

Op 2 februari hield Holland America Line de doopceremonie voor de 'Nieuw Statendam' in Port Everglades in Fort Lauderdale. Oprah Winfrey doopte het nieuwe cruiseschip tijdens een ceremonie in de World Stage aan boord. 

"Wij zijn zeer vereerd dat Oprah Winfrey doopvrouwe van ons nieuwste schip is. Evenals Oprah hebben wij de overtuiging dat reizen de kracht heeft om blikken te verruimen, verbindingen te leggen en mensen te inspireren over andere culturen", zei Orlando Ashford, Holland America Line’s President. 

Tijdens de ceremonie benadrukte Ashford de verhalen van levensveranderende reiservaringen voor de officieren en bemanning, reisprofessionals en gasten. "De Nieuw Statendam vertegenwoordigt onze hoogste aspiraties voor verbinding en begrip in onze wereld. Het is een schip voor avontuur en verkenning van landen, talen, culturen en volkeren, en – zo hopen we – voor vele jaren een bron van vreugde voor onze gasten."

Oprah doopte het schip officieel met de traditionele verklaring: "Ik noem dit schip 'Nieuw Statendam'. Moge God haar en iedereen die op haar vaart zegenen.” De ceremonie eindigde toen Oprah de hendel overhaalde waardoor er buiten een champagnefles succesvol tegen de scheepsboeg sloeg.

Tijdens de avondviering werd er traditioneel een glas champagne over de scheepsbel geschonken. Het zogenoemde ‘Blessing of the bell’ werd al op 23 januari 1957 gehouden, toen de 18-jarige kroonprinses Beatrix champagne over de bel schonk om de s.s. 'Statendam IV' te verwelkomen in de vloot. De 'Nieuw Statendam' is het zesde schip in de geschiedenis van Holland America Line dat deze naam draagt.

‹ VorigeVolgende ›

Onderwerpen
Deel deze pagina
Maritiem Nederland

Welkom op de site van Maritiem Nederland, hét opinie- en vakblad voor de gehele maritieme sector in Nederland.

Editie MNL 6-2019

Word abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Sluit nu een abonnement af!

Volg ons op Twitter

Partners Maritiem Nederland