Opdracht Damen voor negen reddingsschepen Turkije

Branche: Scheepsbouw | Auteur: redactie | Publicatiedatum:

In opdracht van de International Organisation for Migration en gefinancierd door de Europese Unie, gaat Damen negen SAR 1906 search and rescue vessels bouwen voor het Turkse kustwacht commando. In 2017 leverde Damen al zes van deze schepen.

De eerste twee reddingsschepen van de nieuwe serie worden in de zomer van 2020 geleverd; de overige zeven volgen in de tweede helft van 2020 en de eerste helft van 2021. Het schip is ontworpen in nauwe samenwerking met de KNRM, de TU Delft en ontwerpbureau De Vries Lentsch. Ook de Turkse kustwacht en het Turkse ontwerpbureau DzaynGate droegen bij aan de ontwikkeling.

De SAR 1906 heeft een romp van aluminium en een kunststof stuurhuis. Het schip heeft een topsnelheid van 33 knopen en een range van 300 nm bij volle belasting. De serie van negen reddingsschepen wordt gebouwd op de werf van Damen Shipyards in Antalya.

‹ VorigeVolgende ›

Onderwerpen
Deel deze pagina

Probeer TW

Geïnteresseerd in techniek? Kies dan voor Technisch Weekblad (TW)

TW biedt technici het laatste nieuws, achtergronden en opinie op het gebied van techniek en innovatie. TW lees je in print en altijd en overal online op je pc, tablet of smartphone. Voor studenten en starters onder de 35 jaar met een technische opleiding, is TW helemaal gratis! 

Naar de website van TW voor het laatste nieuws

Meer informatie over een abonnement

Maritiem Nederland

Welkom op de site van Maritiem Nederland, hét opinie- en vakblad voor de gehele maritieme sector in Nederland.

Editie MNL 6-2019

Word abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Sluit nu een abonnement af!

Volg ons op Twitter

Partners Maritiem Nederland