Ook in 2018 gratis testtijd in Marin-tank voor maritieme mkb’ers

Branche: Maritieme Cluster | Auteur: redactie | Publicatiedatum:

De afgelopen jaren bood MARIN maritieme mkb’ers gratis tanktijd voor het testen van innovatieve ideeën. In 2018 volgt een vijfde ronde. Het aanbod is bedoeld voor mkb’ers die een nieuw maritiem concept willen onderzoeken: om te kijken of het werkt, om het te verbeteren of om het te demonstreren.

Het gaat om nieuwe ideeën en concepten, niet om optimalisatie van bestaande ontwerpen en ontwerptesten. Projecten die in aanmerking komen lopen uiteen van drijvende windturbines en zonnepanelen tot grote vliegers voor het opwekken van windenergie. In 2017 werd de gratis tanktijd aangeboden aan Tocardo, Ampyx Power, Aurelia, Oceans of Energy en Blue21. Voor deze projecten zijn de meeste proeven ondertussen uitgevoerd.

De vijf nieuw geselecteerde projecten voor 2018 krijgen allemaal twee weken tanktijd (inclusief voorbereidingen en testtijd) in het Concept Basin of het Shallow Water Basin van MARIN. Deze twee weken is inclusief een ervaren experimentator, die de systemen bedient en de klanten helpt bij het uitvoeren van de proeven. Ook inbegrepen is een voorbereidende dag voor inhoudelijk overleg met een Project Manager en een Project Engineer. Met elkaar bespreken ze het concept, de beste aanpak van de proeven en de benodigde ondersteuning door het maritieme onderzoeksinstituut.

Het totale aanbod van MARIN is ruwweg 40.000 euro waard per project. De ervaring uit voorgaande jaren leert dat deelnemers zelf nog 20.000 tot 30.000 euro investeren in de proeven.

MARIN heeft moderne faciliteiten en is het grootste onafhankelijke maritieme testinstituut in de wereld. Het aanbod is niet bedoeld als overheidssubsidie, maar als een bijdrage aan Nederlandse maritieme innovatie. 

‹ VorigeVolgende ›

Onderwerpen
Deel deze pagina
Maritiem Nederland

Welkom op de site van Maritiem Nederland, hét opinie- en vakblad voor de gehele maritieme sector in Nederland.

Editie MNL 5-2019

Word abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Sluit nu een abonnement af!

Volg ons op Twitter

Partners Maritiem Nederland