Onderzoek C-Job bevestigt potentie ammoniak als scheepsbrandstof

Branche: Scheepsbouw | Auteur: redactie | Publicatiedatum:

Ammoniak kan veilig en effectief worden toegepast als scheepsbrandstof om schadelijke emissies in de maritieme industrie te verminderen. Dit blijkt uit nieuw onderzoek dat op 12 juni is gepubliceerd door C-Job Naval Architects, het grootste onafhankelijke scheepsontwerp- en engineeringbedrijf in Nederland.

Het baanbrekende onderzoek maakt gebruik van het ontwerp van een ammoniak tanker die vaart op zijn eigen vracht. Ammoniak wordt al jaren gezien als een kansrijke scheepsbrandstof om een significante vermindering van de uitstoot van broeikasgassen in de scheepvaart te bereiken. Het onderzoek van C-Job laat zien dat ammoniak gebruikt kan worden als scheepsbrandstof wanneer een aantal veiligheidsmaatregelen opgenomen zijn in het ontwerp.

Niels de Vries, Lead Naval Architect bij C-Job en onderzoeksleider: "Wij hebben gekeken naar alle mogelijkheden waarbij ammoniak wordt gebruikt om energie op te wekken. De Solid Oxide Fuel Cell (SOFC) is duidelijk het meest efficiënt. De SOFC heeft nog wel praktische uitdagingen aangezien de vermogensdichtheid en het dynamische gedrag nog niet een acceptabel niveau bereikt heeft. Op korte termijn is daarom een interne verbrandingsmotor de beste optie."

50 procent reductie

Met de doelstellingen van de IMO om de totale uitstoot van broeikasgassen tegen 2050 met ten minste 50 procent te verminderen ten opzichte van 2008 en uiteindelijk schadelijke emissies volledig te elimineren, is het van het grootste belang dat de maritieme industrie onderzoek doet naar hernieuwbare brandstoffen zoals waterstof, methanol en ammoniak.

C-Job meent al een aantal jaar dat ammoniak een haalbare en veelbelovende optie kan zijn als schone en duurzame brandstof. Vorig jaar is het ontwerpbureau toegetreden tot de Ammonia Energy Association om de samenwerking met andere industrieën over dit onderwerp te versterken om hun ambitie te realiseren.

Samen met Proton Ventures en Enviu heeft C-Job in 2017 een consortium opgericht om ammoniak verder te onderzoeken als brandstof voor de scheepvaart. Met de voltooiing van dit theoretisch onderzoek heeft C-Job een belangrijke bijdrage geleverd aan de eerste fase van het consortiumproject. In de volgende fases volgen nog laboratoriumtests, een pilot en een evaluatie.

Werk aan de winkel

Voor C-Job onderzoekt De Vries sinds 2016 de mogelijkheden van hernieuwbare scheepsbrandstoffen zoals ammoniak. Hij heeft nu een aantal jaren onderzoek afgerond waaruit zijn Masterscriptie 'Veilige en effectieve toepassing van ammoniak als brandstof voor de scheepvaart' aan de TU Delft is voortgekomen.

Er is nog veel werk te doen, benadrukt De Vries. "Hoewel dit onderzoek uniek is in zijn opzet en een waardevolle eerste stap biedt naar de toepassing van ammoniak als brandstof voor de scheepvaart, is verder onderzoek nodig om het volledige potentieel en de haalbaarheid ervan te verkennen."

‹ VorigeVolgende ›

Onderwerpen
Deel deze pagina

Probeer TW

Geïnteresseerd in techniek? Kies dan voor Technisch Weekblad (TW)

TW biedt technici het laatste nieuws, achtergronden en opinie op het gebied van techniek en innovatie. TW lees je in print en altijd en overal online op je pc, tablet of smartphone. Voor studenten en starters onder de 35 jaar met een technische opleiding, is TW helemaal gratis! 

Naar de website van TW voor het laatste nieuws

Meer informatie over een abonnement

Maritiem Nederland

Welkom op de site van Maritiem Nederland, hét opinie- en vakblad voor de gehele maritieme sector in Nederland.

Editie MNL 6-2019

Word abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Sluit nu een abonnement af!

Volg ons op Twitter

Partners Maritiem Nederland