Offshore Center MV2 in de maak

Branche: Baggeren | Auteur: redactie | Publicatiedatum:

Eind Juli startten de waterbouwers Van Oord en Boskalis met het opspuiten van een nieuw stukje Nederland, de uitbreiding van Maasvlakte 2 ten behoeve van offshore wind activiteiten.

Voor het opspuiten van de 70 hectare haventerrein zetten de twee waterbouwers drie sleephopperzuigers in. Het gaat om de hoppers 'strandway' (Boskalis), 'Olympia' (Van Oord) en 'Rotterdam' (Van Oord). Voor het baggeren van de vaargeul en het opspuiten van land zet Boskalis bovendien haar laatste grote aanwinst in, de Snijkopzuiger 'Helios' (152 meter).

De schepen gaan aan het werk in de Prinses Alexiahaven op Maasvlakte 2. Het nieuwe land is bestemd voor het Offshore Center, een havengebied dat plaats moet bieden aan de overslag van onderdelen voor offshore windturbines, het ontmantelen van oude olie en gasplatforms en voor activiteiten ten behoeve van de offshore olie- en gasindustrie. Tijdens de presentatie van de halfjaarcijfers van Havenbedrijf Rotterdam deelde Allard Castelein, ceo van het havenbedrijf, mee dat er circa 25 gegadigden zijn voor het huren van het nieuw te bouwen stukje haven.

Het zand van de landaanwinning wordt opgespoten door PUMA (Projectorganisatie Uitbreiding Maasvlakte). Dat is een samenwerkingsverband tussen de twee Nederlandse waterbouwbedrijven Boskalis en Van Oord voor de aanleg van de eerste fase van Maasvlakte 2. Het gaat in totaal om 70 hectare. De in totaal zeven miljoen kubieke meter zand wordt gewonnen uit zee en uit havenbekkens.

De ‘Helios van Boskalis:

‹ VorigeVolgende ›

Deel deze pagina
Maritiem Nederland

Welkom op de site van Maritiem Nederland, hét opinie- en vakblad voor de gehele maritieme sector in Nederland.

Editie MNL 6-2019

Word abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Sluit nu een abonnement af!

Volg ons op Twitter

Partners Maritiem Nederland