Oceanco maakt droomstart met twee 'Design & Innovation Awards'

Branche: Jachtbouw & Watersport | Auteur: redactie | Publicatiedatum:

Voor Oceanco kon 2019 niet beter beginnen. Tijdens het Boat International Design & Innovations Awards gala in Cortina won de superjachtbouwer twee prestigieuze awards voor de in 2017 opgeleverde Black Pearl en de DAR van bouwjaar 2018.

Met een lengte van 106,7 meter is Black Pearl het grootste zeiljacht ter wereld en won in Cortina de award voor 'Best Naval Architecture for Sailing Yachts'. Het jacht heeft een hybride aandrijving en genereert energie tijdens het zeilen. Het ontwerp van het jacht is van Dykstra Naval Architects, in samenwerking met Lateral Naval Architects dat onder meer tekende voor de systeem engineering en het gewichtsmanagement. Exterieur styling en design werden verzorgd door Ken Freivokh Design en Nuvolari Lenard; het interieur design door Valentina Zannier (Nuvolari Lenard) en Gerard Villate.

Glazen huis

De 90 meter DAR (Arabisch voor 'huis') won in Cortina de speciale juryprijs voor 'Best Technical Achievement'. Samen met het team van Oceanco waren ook Luiz DeBasto (DeBasto design), de ontwerper van het exterieur, en Carlo Nuvolari (Nuvolari Lenard), de ontwerper van het interieur, aanwezig bij de prijsuitreiking.

Bijzonder aan het ontwerp van de DAR is het glasoppervlak van 400 m2 dat zich uitstrekt van Main Deck tot Sun Deck en dat met speciale lijm en zonder mechanische hulpmiddelen is bevestigd. Het lijmproces is speciaal ontwikkeld door de leverancier en werd goedgekeurd door Lloyd's.

De DAR biedt ruimte aan 12 passagiers die vanuit het jacht een spectaculair zicht hebben (foto: Oceanco)

‹ VorigeVolgende ›

Deel deze pagina
Maritiem Nederland

Welkom op de site van Maritiem Nederland, hét opinie- en vakblad voor de gehele maritieme sector in Nederland.

Editie MNL 5-2019

Word abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Sluit nu een abonnement af!

Volg ons op Twitter

Partners Maritiem Nederland