North Sea Port bouwt 'all weather terminal' voor ArcelorMittal | Maritiem Nederland
Nieuws
Artist impression van de eerste overdekte laadkade in de haven van Gent (beeld: North Sea Port)

North Sea Port bouwt 'all weather terminal' voor ArcelorMittal

redactie | woensdag 25 juli 2018
Havens

Naast de bestaande stukgoedkade aan het Kanaal Gent-Terneuzen wordt een 'all weather terminal' gebouwd voor staalfabrikant ArcelorMittal. Met de bouw van de eerste overdekte laadkade in North Sea Port is een investering van ruim 50 miljoen euro gemoeid.

De terminal zal in eerste instantie vooral worden gebruikt voor het opslaan en verschepen van afgewerkte staalrollen van ArcelorMittal Gent. Twintig procent van de opslagcapaciteit kan ook worden gebruikt voor de verhandeling van andere materialen en (stuk)goederen.

De nieuwe vennootschap AWT Gent NV wordt verantwoordelijk voor het ontwerp, de bouw, de financiering, het onderhoud en de uitbating van de terminal. Havenbedrijf Euroports gaat de terminal exploiteren. 

North Sea Port heeft de grond voor de terminal in concessie gegeven en zal ook de ligplaats baggeren. Aannemer Stadsbader zal instaan voor de bouw en het onderhoud van de terminal. Participatiemaatschappij Vlaanderen (een vehikel waarmee de Vlaamse overheid wil investeren in infrastructuur voor duurzame economische ontwikkeling) draagt bij aan de financiering.

Specificaties

Het magazijn van de nieuwe 240 meter lange en 60 meter brede terminal krijgt een opslagcapaciteit van 60.000 ton en twee sporen met aansluiting op de laadkade. Het magazijn wordt uitgerust met drie volledig geautomatiseerde loopkranen voor het lossen, uitsorteren en laden van materiaal. De overdekte kademuur wordt 200 meter lang en het dok wordt 25 meter breed. 

Schepen met een laadvermogen tot 10.000 ton kunnen aan de nieuwe kade aanmeren. De voorsorteringszone wordt uitgerust met twee geautomatiseerde loopkranen. Voor het laden en lossen van de schepen heeft Euroports twee telescopische kranen beschikbaar. Voor Euroports - met 26 eigen terminals in Europa - is dit een belangrijke uitbreiding van zijn diensten aan de staal- en metaalindustrie.

In 2020 operationeel

Nu de contracten zijn getekend, wordt de omgevingsvergunning aangevraagd met de bedoeling om eind 2018 met de bouw te starten. Verwacht wordt dat de ‘all weather terminal’ medio 2020 operationeel zal zijn.

Partners Maritiem Nederland