Nominaties KVNR Shipping Award 2019 bekend

Branche: Maritieme Cluster, Zeevaart | Auteur: redactie | Publicatiedatum:

Uit alle inzendingen voor 2019 heeft de jury van de Maritime KVNR Shipping Award twee genomineerden aangewezen die in november tijdens het Maritime Awards Gala kans maken om de prijs van de Nederlandse reders te winnen. 

De genomineerden zijn Heerema Marine Contractors voor een walstroom business case in samenwerking met Eneco en het Havenbedrijf Rotterdam in het havengebied van Rotterdam en de Tweede Kamerfracties van VVD en CDA voor het wetsvoorstel Wet ter Bescherming Koopvaardij, dat in 2019 is aangenomen door de Eerste Kamer.

Het zijn twee zeer uiteenlopende nominaties. Wie van deze partijen de Nederlandse reders het afgelopen jaar het meest vooruit heeft geholpen, wordt duidelijk tijdens de uitreiking van de Maritime Awards op 4 november. 

Walstroomproject Calandkanaal

Samen met Eneco en het Havenbedrijf Rotterdam heeft Heerema Marine Contractors (HMC) een groene business case opgetuigd waarin groene walstroom centraal staat. De ketenbenadering heeft geleid tot een project voor een groene inrichting van het Calandkanaal in de regio Rotterdam. 

Wet ter bescherming koopvaardij

Ruim 10 jaar hebben de Nederlandse reders, samen met tal van maritieme en logistieke organisaties, de Nederlandse overheid en politiek opgeroepen om maatregelen te treffen om Nederlandse zeeschepen op elk moment te kunnen voorzien van adequate beschermingsmaatregelen, ook op momenten dat de inzet van Defensiepersoneel en -materieel niet tot de mogelijkheden behoort. Bewapende particuliere maritieme beveiliging bieden in dat geval een uitkomst. 

‹ VorigeVolgende ›

Deel deze pagina
Maritiem Nederland

Welkom op de site van Maritiem Nederland, hét opinie- en vakblad voor de gehele maritieme sector in Nederland.

Editie MNL 6-2019

Word abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Sluit nu een abonnement af!

Volg ons op Twitter

Partners Maritiem Nederland