Nieuwe werkschepen voor Siem Offshore

Nieuwe werkschepen voor Siem Offshore

Branche: Offshore | Auteur: Erik van Huizen | Publicatiedatum:

Het Noorse Siem Offshore wil een van de grootste spelers in de wereld worden op het gebied van werkschepen.

De komende twee jaar brengt Siem Offshore tien nieuwe werkschepen in de vaart. Een van deze nieuwe schepen is de ‘Siem Moxie’. De Siem Moxie wordt een 74 meter lang X-Bow schip. Dit ontwerp van het Noorse Ulstein zorgt voor een beter gedrag van het schip op zee en een lager brandstofverbruik. Hierdoor kunnen de schepen langer op zee verblijven.
De Moxie wordt de eerste X-Bow met twee Voith Schneider Propellers (VSP's) met elk een vermogen van 1.850 kW. Behalve voor de voortstuwing worden de VSP’s ook ingezet voor de stabilisering van het schip en het plaatsbepalingssysteem. Via een loopplank met een golfcompensatiesysteem kan de bemanning de windturbine bereiken. Samen met het X-Bow-ontwerp moet dit ervoor zorgen dat de zestigkoppige bemanning ook in meer extreme weersomstandigheden door kan werken.
Siem Offshore gaat de Moxie inzetten voor werkzaamheden aan windmolenparken en het leggen van kabels. Het schip wordt op het ogenblik gebouwd op de Fjellstrand AS scheepswerf in Noorwegen en komt in de lente van 2014 in de vaart.

‹ VorigeVolgende ›

Onderwerpen
Deel deze pagina
Maritiem Nederland

Welkom op de site van Maritiem Nederland, hét opinie- en vakblad voor de gehele maritieme sector in Nederland.

Editie MNL 6-2019

Word abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Sluit nu een abonnement af!

Volg ons op Twitter

Partners Maritiem Nederland