Nieuwe lichting Young Maritime Representatives treedt aan

De nieuwe YMR's: Marijn van Giesen, Jesse de Vroet, Vera van Ewijk en Mick van der Velden (foto: Erik Jansen/NML)

Branche: Maritieme Cluster | Auteur: redactie | Publicatiedatum:

Aan boord van loodsvaartuig de Pollux van het Loodswezen zijn Mick, Vera, Marijn en Jesse benoemd tot de nieuwe jongerenambassadeurs van de maritieme sector. Tijdens het studiejaar 2018/2019 gaan de YMR’s gaan jongeren interesseren voor een opleiding en een baan binnen de maritieme wereld.

Wim van Sluis, voorzitter van Nederland Maritiem Land, mocht de winnende kandidaten tijdens de Wereldhavendagen in Rotterdam blij maken met het goede nieuws. De jongerenambassadeurs van het studiejaar 2017/2018 droegen op symbolische wijze het stokje over. Met de vlog-camera gaan de nieuwe YMR’s een jaar lang hun maritieme ervaringen delen.

De YMR’s van 2017/2018 kijken terug op een mooi jaar als ambassadeur. Zo had Desiree de eer om - samen met oud-YMR Peter-Paul - (al vloggend) Europort 2017 te openen. Laura zit in de jury voor de Maritime Innovation Award die in november tijdens het Maritime Awards Gala wordt uitgereikt. En zij was bij de Ocean Summit van de Volvo Ocean Race. Ook heeft deze groep, net als de nieuwe lichting, een middag mee mogen varen met de Marine.

Laura, Jelle, Desiree en Dennis hebben veel jongeren bereikt via social media op Facebook, Instagram en YouTube. Zelf zeggen ze dat ze vooral ook tijdens een-op-een-gesprekken het verschil hebben gemaakt. Ze vonden het heel leuk om ook op deze manier iemand te kunnen overtuigen en te laten kiezen voor een maritieme studie.

Na de bekendmaking bleven de nieuwe YMR’s aan boord van de Pollux, om mee te varen tijdens de demonstratie van het Loodswezen op de Maas. De beelden hiervan zijn in de loop van de dag te vinden via de social mediakanalen en jongerenwebsite van Nederland Maritiem Land. Op deze kanalen zullen de nieuwe YMR’s het hele komende jaar ook verslag doen van hun belevenissen.

‹ VorigeVolgende ›

Onderwerpen
Deel deze pagina
Maritiem Nederland

Welkom op de site van Maritiem Nederland, hét opinie- en vakblad voor de gehele maritieme sector in Nederland.

Editie MNL 6-2019

Word abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Sluit nu een abonnement af!

Volg ons op Twitter

Partners Maritiem Nederland