Nieuwe kansen voor methanol als scheepsbrandstof | Maritiem Nederland
Nieuws
Vooral voor kleinere schepen kan methonal een aantrekkelijk alternatief zijn voor LNG

Nieuwe kansen voor methanol als scheepsbrandstof

redactie | dinsdag 30 januari 2018
Maritieme Cluster

Hoewel LNG ingeburgerd raakt als alternatieve scheepsbrandstof, zijn de investeringskosten en het ruimtebeslag aan boord vooral voor kleinere schepen relatief hoog. Methanol heeft vergelijkbare milieuprestaties als LNG, maar scoort duidelijk beter op deze punten.

Het afgelopen jaar hebben Maritiem Kennis Centrum, TNO en TU Delft met steun (via de z.g. MIIP-regeling van Nederland Maritiem Land) van het Ministerie van EZ, de mogelijkheden onderzocht om methanol in te zetten om luchtemissies in de scheepvaart drastisch te verminderen. 

Projectleider Pieter ’t Hart van Koers & Vaart is van mening dat methanol uitstekende perspectieven biedt. “Het is een schone fossiele brandstof die ook in grote hoeveelheden wereldwijd beschikbaar is.  Bovendien is de transitie van grijze naar groene methanol (bio- of renewable methanol) relatief simpel en vergt deze nauwelijks extra investeringskosten voor de reders. Wel is de kostprijs van groene methanol nog veel te hoog en ook onderhavig aan een relatief kwetsbaar subsidiesysteem."

’t Hart stelt dat er qua technische regelgeving weinig belemmeringen bestaan voor methanol als maritieme transportbrandstof. “Wel is de regelgeving vaak te strikt, omdat deze afgeleid is van de regelgeving voor bijvoorbeeld cryogene brandstoffen, waardoor de kosten enorm kunnen oplopen.”

Momenteel valt de economische vergelijking tussen Marine Gas Oil (MGO), grijze methanol en groene methanol uit in het voordeel van MGO, gevolgd door grijze en tot slot groene methanol.

Subsidie op groene methanol

Doordat er op groene methanol momenteel een forse subsidie gegeven wordt, is de groene methanol bij de huidige marktprijzen vooralsnog goedkoper dan MGO. Maar het Nederlandse beleid wat betreft subsidies op groene brandstoffen is op lange termijn niet stabiel en biedt daarmee te weinig zekerheid voor reders die over willen schakelen naar zero-emissie schepen. “Als die financiële hobbel genomen kan worden, maken we een flinke sprong voorwaarts richting de nul-emissie schepen”.

Het eindrapport 'Methanol as an alternative fuel for vessels' is te downloaden via Maritiem Kennis Centrum.

Partners Maritiem Nederland