Nieuwe kade voor afhandeling RoRo-schepen Stena Line

Auteur: redactie | Publicatiedatum:

De Stena Line Terminal in de Europoort is uitgebreid met een tweede kade. Naast een upgrade van de bestaande ligplaats is er nu een tweede ligplaats beschikbaar voor de afhandeling van roll on-roll off schepen. 

In totaal beslaat de vernieuwde kade met twee ligplaatsen 212 meter. “Wij geloven in de toekomst van Europoort als een sterke vracht hub op de Noordzee", aldus Annika Hult, trade director van Stena Line Noordzee, die verheugd is over de uitbreiding. "De afgelopen jaren is het aantal afvaarten gestegen. Bovendien is de scheepscapaciteit vergroot, afgelopen januari nog toen we drie van de vier ‘Europoort-schepen’ door grotere vervangen hebben. De tweede ligplaats stelt ons in staat om verder in te spelen op de steeds toenemende vraag op onze routes naar Harwich en Killingholme. Ook de aanpassingen aan het terrein bieden ruimte voor verdere groei.”

 RoRo-hub

“Met de nieuwe kade in de Beneluxhaven zetten we opnieuw een stap in de versterking van Europoort als RoRo-hub”, zegt Ronald Paul, COO Havenbedrijf Rotterdam. “We streven ernaar om verdere groei van dit segment mogelijk te maken. Afgelopen jaar groeide de roll on/roll off-sector in Rotterdam al met 6,2 procent, door het gebruik van grotere schepen, uitbreiding van het aantal diensten en groei bij bestaande diensten.” 

Paul is verheugd over de tijdige oplevering door Ballast Nedam. “En dat terwijl de terminaloperaties aan land- en waterzijde gewoon doorgingen. Een knappe prestatie die dankzij goede onderlinge afstemming met alle partijen tot stand is gekomen.”

‹ VorigeVolgende ›

Deel deze pagina
Maritiem Nederland

Welkom op de site van Maritiem Nederland, hét opinie- en vakblad voor de gehele maritieme sector in Nederland.

Editie MNL 1-2019

Word abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Sluit nu een abonnement af!

Volg ons op Twitter

Partners Maritiem Nederland