Nieuw Statendam maakt maiden call in Amsterdam

Branche: Cruise | Auteur: redactie | Publicatiedatum:

Op zondag 5 mei maakte de 'Nieuw Statendam' zijn maiden call in Amsterdam. Het schip meerde aan bij de Passenger Terminal Amsterdam en ontving het 'erewater' van Port of Amsterdam. Tijdens het komende zomerseizoen is Amsterdam de thuishaven van het nieuwste cruiseschip van Holland America Line.

Het allereerste bezoek van een cruiseschip aan een haven gaat traditioneel gepaard met een Plaque & Key ceremonie. Alma Prins Droog, commercieel manager Cruise van Port of Amsterdam, overhandigde aan kapitein Sybe de Boer het havenschildje van Amsterdam. Ook aanwezig waren Dick de Graaff, directeur PTA en Nico Bleichrodt, managing director Sales & Marketing Continental Europe van Holland America Line.

“Wij zijn er trots op dat ons allernieuwste schip Amsterdam als thuishaven heeft voor de zomer. Holland America Line voelt zich altijd zeer welkom in Amsterdam en het is een gewaardeerde vertrekhaven voor zowel internationale als Nederlandse cruisegasten”, zegt Bleichrodt. De cruisemaatschappij heeft dit seizoen vijftien vertrekken vanuit Amsterdam in haar planning staan.

Ook Alma Prins Droog is blij dat de Holland America Line weer voor Amsterdam als thuishaven kiest. "Naast de levendigheid van de stad, met haar geschiedenis, bruisende bezienswaardigheden en cultuur, biedt onze havenregio uitstekende faciliteiten voor zeecruiseschepen met bestemming Amsterdam. Hierdoor is Amsterdam één van de meest populaire bestemmingen voor zeecruises in Noord-West Europa."

‹ VorigeVolgende ›

Onderwerpen
Deel deze pagina
Maritiem Nederland

Welkom op de site van Maritiem Nederland, hét opinie- en vakblad voor de gehele maritieme sector in Nederland.

Editie MNL 6-2019

Word abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Sluit nu een abonnement af!

Volg ons op Twitter

Partners Maritiem Nederland