Nieuw samenwerkingsverband LNG

In de Seinehaven in Rotterdam kan de binnenvaart LNG tanken.

Branche: Binnenvaart, Havens | Auteur: Redactie | Publicatiedatum:

In de Rijn-Main-Donaucorridor moet op korte termijn LNG beschikbaar zijn voor de binnenvaart, zodat de binnenvaart geen rare bokkesprongen hoeft uit te halen om langs een bunkerstation te varen.

Op vrijdag 25 april ondertekenden de havenbedrijven van Antwerpen, Mannheim, Rotterdam, Strasbourg en Zwitserland een samenwerkingsverband voor de introductie van LNG. Het gaat om samenwerking op het gebied van onderzoek, promotie, kennisoverdracht, regelgeving en bunkerinfrastructuur.

De afspraken liggen in het verlengde van het LNG Masterplan van de Rijn-Main-Donaucorridor waar alle deelnemers ook bij betrokken zijn. Doel van dit masterplan is het op volledige schaal inzetten van vloeibare aardgas als brandstof voor de binnenvaart in deze corridor. De Europese Unie steunt met een subsidie van 40 miljoen euro een LNG infrastructuur voor het Rijn-Main-Donaugebied. Inmiddels is met ondersteuning van het LNG Masterplan de Danser Group begonnen met de ombouw van het koppelverband 'Eiger-Nordwand'.

De samenwerking past in het streven van het Havenbedrijf Rotterdam om de markt voor LNG als brandstof tot volle ontwikkeling te krijgen en om vóór eind 2015 een LNG-hub in Rotterdam te openen. Om dit te bewerkstelligen investeert het Havenbedrijf in infrastructuur, is het nauw betrokken bij de totstandkoming van het benodigde (inter)nationale beleid en regelgeving en investeert het in samenwerking met relevante partners.

‹ VorigeVolgende ›

Deel deze pagina
Maritiem Nederland

Welkom op de site van Maritiem Nederland, hét opinie- en vakblad voor de gehele maritieme sector in Nederland.

Editie MNL 6-2019

Word abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Sluit nu een abonnement af!

Volg ons op Twitter

Partners Maritiem Nederland