Nieuw onderkomen Damen Marine Components

Branche: Toeleveranciers | Auteur: redactie | Publicatiedatum:

Damen Marine Components bouwt een nieuw onderkomen in Hardinxveld-Giessendam. In het gebouw - dat zowel een kantoorfunctie heeft als constructieruimte biedt - kunnen tachtig mensen werken.  

Het nieuwe pand zal capaciteit hebben voor de complete reeks van disciplines die DMC in huis heeft: engineering, supply chain management, verkoop en ondersteuning en project management, alsmede financiën, HRM en ICT. “Bovendien creëert dit de juiste basis voor teamspirit en efficiëntere werkverhoudingen”, zegt managing director Steef Staal.

Een eerste reden voor de bouw van een nieuw pand is om meer werkruimte te creëren vanwege het gegroeide aantal medewerkers na de fusie tussen DMC en Van der Velden Marine Systems (VDVMS), eerder dit jaar. Een tweede reden is het groeipotentieel dat zich bij DMC aftekent. Dit geldt voor zowel DMC’s straalbuizen als de Van der Velden roeren en stuursystemen. "Bovendien gaan we ons assortiment verbreden en zullen we nieuwe producten introduceren”, aldus Staal.

In de architectuur van het nieuwe gebouw valt DMC’s relatie met de Damen Shipyards Group te herkennen. Toch blijft het volgens Staal ook belangrijk om een zekere mate van de eigen identiteit te houden. “Natuurlijk, we zijn een Damen-bedrijf, maar dit betekent niet dat al onze contracten vanuit Damen komen. Integendeel, meer dan 80 procent van onze omzet is niet-Damen gerelateerd.”

‹ VorigeVolgende ›

Onderwerpen
Deel deze pagina

Probeer TW

Geïnteresseerd in techniek? Kies dan voor Technisch Weekblad (TW)

TW biedt technici het laatste nieuws, achtergronden en opinie op het gebied van techniek en innovatie. TW lees je in print en altijd en overal online op je pc, tablet of smartphone. Voor studenten en starters onder de 35 jaar met een technische opleiding, is TW helemaal gratis! 

Naar de website van TW voor het laatste nieuws

Meer informatie over een abonnement

Maritiem Nederland

Welkom op de site van Maritiem Nederland, hét opinie- en vakblad voor de gehele maritieme sector in Nederland.

Editie MNL 1-2019

Word abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Sluit nu een abonnement af!

Volg ons op Twitter

Partners Maritiem Nederland