MV2 nog steeds op schema

Foto: Freek van Arkel

Auteur: Antoon Oosting | Publicatiedatum:

De aanleg van Maasvlakte 2 is hard op weg het eerste Nederlandse miljardenproject sinds ettelijke decennia te worden dat zonder budgetoverschrijdingen, vertragingen en andere tegenvallers de eindstreep haalt.

De aanleg van de Tweede Maasvlakte door aannemerscombinatie PUMA (Boskalis en Van Oord) verloopt nog steeds volgens de planning en binnen het budget (1,9 miljard euro voor de eerste fase). Na de oplevering van de kades zijn de beide containeroverslagbedrijven APM-T (Maersk-concern) en Rotterdam World Gateway (Dubai Ports) inmiddels begonnen met de inrichting van hun terminals die in 2014 moeten opengaan. De oplevering van de tweede fase is gepland in 2020.
Woensdag 11 juli heeft koningin Beatrix officieel het startsein gegeven voor de sluiting van het gat in de 11 km lange zeewering rond de 2000 ha havenuitbreiding. Deze sluiting maakt het mogelijk om op de zeewering de nieuwe wegen en spoorlijnen aan te leggen voor de nieuwe ontsluiting van de terminals van Euromax, MOT (ruwe olie) en Gate (LNG).
Als deze nieuwe verbindingen eind oktober gereed zijn, kan de bestaande aansluiting via Maasvlakte I worden opgeheven en wordt de Yangtzehaven doorgegraven tot aan het binnenmeer van Maasvlakte 2. Voorjaar 2013 moeten hier de eerste schepen doorheen met aan boord de grote kranen voor de containerterminals.

‹ VorigeVolgende ›

Deel deze pagina
Maritiem Nederland

Welkom op de site van Maritiem Nederland, hét opinie- en vakblad voor de gehele maritieme sector in Nederland.

Editie MN 03-2018

Word abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Sluit nu een abonnement af!

Volg ons op Twitter

Partners Maritiem Nederland