MPI Resolution renoveert rotorbladen Prinses Amalia windpark

Auteur: redactie | Publicatiedatum:

Installatieschip 'MPI Resolution' van MPI Offshore is gestart met werkzaamheden in het Prinses Amalia windpark. De dochteronderneming van Van Oord gaat de beschadigde rotorbladen van 29 van de 60 windturbines van het windpark repareren en verbeteren. 

De rotorbladen kunnen aan boord van het schip worden gerepareerd en verbeterd, terwijl het schip in het windpark blijft. Om dit werk onder alle weersomstandigheden te kunnen doen, zijn er mobiele werkplaatsen geïnstalleerd op het dek van het schip.

Het schip vaart met drie gerepareerde en/of nieuwe rotorbladen naar de betreffende turbine. De beschadigde rotorbladen worden vervangen door een nieuw blad en de oude bladen worden aan boord genomen. Daar wordt het rotorblad gerepareerd en verbeterd. De reparatie bestaat uit het aanbrengen van zogenoemde ‘shells’ die aan de bladen worden gelijmd.

Als het werk klaar is, wordt het gerepareerde rotorblad bij de volgende turbine gebruikt. De verwachting is dat de rotorbladen door deze reparatie meegaan tot het einde van de verwachte levensduur van het park.

Na deze werkzaamheden aan de rotorbladen zal de MPI Resolution doorgaan met de werkzaamheden in het kader van het vijfjarige onderhoudscontract voor het vervangen van de hoofdonderdelen van het Prinses Amaliawindpark.

MPI Offshore

MPI Offshore is een in het Verenigd Koninkrijk gevestigd bedrijf dat is gespecialiseerd in de installatie van windparken op zee. Bij de overname van MPI Offshore en twee installatieschepen in 2018 heeft Van Oord ook de lopende contracten binnengehaald, het onderhoud voor de windparken London Array, Prinses Amalia windpark en Rampion. 

‹ VorigeVolgende ›

Onderwerpen
Deel deze pagina
Maritiem Nederland

Welkom op de site van Maritiem Nederland, hét opinie- en vakblad voor de gehele maritieme sector in Nederland.

Editie MNL 6-2019

Word abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Sluit nu een abonnement af!

Volg ons op Twitter

Partners Maritiem Nederland