Minister krijgt inkijkje in prestaties maritieme industrie

Branche: Maritieme Cluster | Auteur: redactie | Publicatiedatum:

Tijdens een boottocht met een Fast Crew Supplier vanaf het hoofdkantoor van Hatenboer-Water in Schiedam naar het hoofdkantoor van Van Oord aan de Nieuwe Maas in Rotterdam kreeg minister Van Nieuwenhuizen een bijzonder inkijkje in de prestaties van de Nederlandse maritieme industrie.

Damen-CEO René Berkvens verwelkomde de minister en sprak zijn waardering uit voor haar diepgaande belangstelling en steun voor de maritieme sector. "Deze face-to-face ontmoetingen geven inzicht in het overheidsbeleid, de programma's, de regulering en de aanpassingen van de infrastructuur die nodig zijn om nieuwe technologie tot wasdom te brengen en economische groei te realiseren", aldus Berkvens.

Marin-directeur Bas Buchner verzorgde een presentatie over de innovaties en ontwikkelingen op het gebied van maritieme technologie. Willem Buijs, CEO van Hatenboer-Water, praatte de minister bij over watertechnologie, terwijl Hendrik Postman, voorzitter van de Vereniging van Waterbouwers, inging op de deltatechnologie.

De thema's 'clean', 'smart' en 'safe' werden behandeld door Peter Paul van Voorst (oprichter Skoon Energy) Toine Cleophas (manager Research bij Damen Shipyards Group) resp. vier studenten van de TU Delft. De studenten gaven een demonstratie van nieuwe reddingsvlotten en stabiliteitsapparatuur.

‹ VorigeVolgende ›

Onderwerpen
Deel deze pagina
Maritiem Nederland

Welkom op de site van Maritiem Nederland, hét opinie- en vakblad voor de gehele maritieme sector in Nederland.

Editie MNL 6-2019

Word abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Sluit nu een abonnement af!

Volg ons op Twitter

Partners Maritiem Nederland