Meer behoefte aan slim toegangsprocesbeheer

Branche: Havens, Maritieme Cluster | Auteur: Jan Spoelstra | Publicatiedatum:

Toezichthouders letten steeds scherper op het naleven van de in 2004 door de IMO in het leven geroepen ISPS-code (International Ship and Port Facility Security).

De ISPS-code maakt het samen met de ketenaansprakelijkheid en de arbeidstijdenwet zeer relevant om op elk moment te weten wie waar in een maritieme omgeving aan het werk is. “Een tijdje terug lag de ‘Thialf’ van Heerema in de Rotterdamse haven met aan boord achthonderd bemanningsleden”, vertelt Sven Withofs, directeur international business development bij IQ-Pass International. “Wij zijn van oudsher gespecialiseerd om snel het toegangsprocesbeheer op zo’n locatie te organiseren en we kunnen dat snel opschalen naar gelang de omvang van het project.” IQ-Pass uit Breukelen leverde in dit specifieke geval een serie toegangspoortjes, alsmede de software om bij te houden wie waar op welk moment is.

Dergelijke systemen zijn voor haventerreinen die toegang hebben tot internationale wateren en scheepseigenaren essentieel om te kunnen voldoen aan de ISPS-code. Daarnaast is het ook voor het doorgeven van gegevens aan de Belastingdienst en het ministerie van SZW (m.b.t. de arbeidstijdenwet) verplicht om digitaal gegevens over werknemers aan te leveren. Withofs: “Ellenlange, met de hand ingevulde lijsten voldoen niet meer.”

Vroeger was alleen het uitzendbureau of de directe werkgever aansprakelijk voor het niet overtreden van de arbeidstijdenwet. Inmiddels is er sprake van ketenaansprakelijkheid en zijn in het geval van een groot werkeiland/kraanschip dat in onderhoud gaat zowel de werf als de scheepseigenaar als de verschillende onderaannemers verantwoordelijk voor naleven van de regels.

In de software van IQ-Pass kunnen alle cao’s en certificaten van werknemers ingevoerd worden. Wanneer een werknemer te lang doorwerkt, of meer dan 183 dagen in Nederland werkt terwijl hij hier geen belasting afdraagt, gaat er een bericht naar de projectleider en kan er snel bijgestuurd worden. Volgens Withofs is het tot slot ook een stukje veiligheid dat je wint met een goed toegangsprocesbeheer, omdat je in geval van calamiteiten in één oogopslag kunt zien wie zich waar bevindt, en of iedereen zich in veiligheid heeft gebracht. 

‹ VorigeVolgende ›

Deel deze pagina
Maritiem Nederland

Welkom op de site van Maritiem Nederland, hét opinie- en vakblad voor de gehele maritieme sector in Nederland.

Editie MNL 6-2019

Word abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Sluit nu een abonnement af!

Volg ons op Twitter

Partners Maritiem Nederland