MCS terminal voor reefer containers in Eemhaven

Auteur: redactie | Publicatiedatum:

Met een druk op de scheepshoorn opende Olympisch topzwemster Inge de Bruijn de nieuwe terminal van Mainport Container Services (MCS) aan de Prins Willem Alexanderhaven (in de Eemhaven). Volgens MCS gaat het om het grootste reefer service center van Europa.

MCS is voortgekomen uit Port Container Services en Mainport Rotterdam Services. Het fusiebedrijf verhuisde van Waalhaven naar Eemhaven, waar nu een state-of-the-art Reefer Service Centre is geopend. In het reefer depot worden koel- en vriescontainers opgeslagen, nadat ze zijn geleegd in Cool Port, de Greenery en het Westland. Hiermee ontstaat volgens MCS een reefer rotonde  Op twee locaties in Rotterdam - het City Depot en het Pernis Depot - verzorgt MCS onderhoud, reiniging en modificatie van reefer- en andere typen containers.

City terminal

Het City depot bevindt zich op de City terminal, op de voormalige Home terminal  bij Rotterdam Heijplaat. Hier werkt Havenbedrijf Rotterdam aan een multimodaal shortsea cluster met toegang tot het Europese achterland via binnenvaart, spoor en weg. De ontwikkeling van de City terminal past in het beleid van het Havenbedrijf om oude havengebieden te vitaliseren en hergebruiken. Een belangrijke pijler bij de herontwikkeling is Coolport, een nieuwe koel-vriesloods in het hart van het Shortsea-gebied en onderdeel van het Kloosterboer concern.

‹ VorigeVolgende ›

Deel deze pagina
Maritiem Nederland

Welkom op de site van Maritiem Nederland, hét opinie- en vakblad voor de gehele maritieme sector in Nederland.

Editie MNL 1-2019

Word abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Sluit nu een abonnement af!

Volg ons op Twitter

Partners Maritiem Nederland