Máxima doopt ms Koningsdam

Branche: Cruise | Auteur: Redactie | Publicatiedatum:

Koningin Máxima doopt vrijdag 20 mei het cruiseschip ‘ms Koningsdam’, het nieuwe schip van de Holland America Line (HAL). 

Het is de tweede keer dat de koningin een schip van de HAL doopt. In 2010 doopte zij, toen nog als prinses, de ‘Nieuw Amsterdam’ op de werf van Fincantieri bij Venetië. Zij zet daarmee een traditie van de Oranjes voort. Tot nu toe zijn elf schepen van de HAL door leden van het Koninklijk Huis gedoopt. “We zijn ontzettend vereerd dat Hare Koninklijke Hoogheid Koningin Máxima de traditie van het dopen van Holland America Line schepen door leden van het Koninklijk Huis, die 87 jaar geleden begon, voortzet”, zei Orlando Ashford, president van de Holland America Line.

De doop en de naamgevingsceremonie vinden plaats aan boord van het schip in Rotterdam. Het cruiseschip ligt voor de doop afgemeerd bij de cruiseterminal in Rotterdam. De Koningsdam is tot nu toe het grootste schip van de HAL. Het kan 2650 passagiers herbergen. weegt 99.500 ton en is 297 meter lang. Het schip is het eerste van de nieuwe Pinnacle-class schepen binnen de vloot.

Na de doop vaart het schip naar zijn zomerthuishaven in Amsterdam. Vanuit Amsterdam maakt het schip rondreizen naar Noorwegen, de Baltische staten en IJsland.

Neem een kijkje in de Koningsdam:

Mooie beelden van de Koningsdam gefilmd met een drone tijdens de shakedown cruise in Dubrovnik, Kroatië:

‹ VorigeVolgende ›

Onderwerpen
Deel deze pagina
Maritiem Nederland

Welkom op de site van Maritiem Nederland, hét opinie- en vakblad voor de gehele maritieme sector in Nederland.

Editie MNL 6-2019

Word abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Sluit nu een abonnement af!

Volg ons op Twitter

Partners Maritiem Nederland