Maritieme wereld kiest nieuwe jongerenambassadeurs | Maritiem Nederland
Nieuws

Maritieme wereld kiest nieuwe jongerenambassadeurs

Redactie | vrijdag 2 september 2016
Maritieme Cluster

Bij de opening van de Wereldhavendagen op 2 september heeft Stichting Nederland Maritiem Land vier jongerenambassadeurs aangewezen.

De vier ‘Young Maritime Representatives’ (YMR) gaan komend studiejaar met andere jongeren in gesprek, om hen te interesseren voor een carrière binnen de maritieme wereld. De benoeming van de jongerenambassadeurs door NML voorzitter Wim van Sluis vond plaats aan boord van het amfibisch transportschip ‘Zr. Ms. Rotterdam’.

De vier YMR’s zijn:

Douwe Pentenga, student hogere zeevaartschool Amsterdam: Enthousiast door de varende praktijk

Djente Gorter, studeert voor Maritiem Officier aan het STC:: Jammer dat ik weer thuis was

Peter Paul van Voorst, student Maritieme Techniek aan de TU Delft: Met de camera op stop

Sharon Zwart, studente Maritiem Officier aan het STC: Ieder vrij moment op zee

In het weekend van 3 en 4 september zullen de kersverse YMR’s actief zijn op de Wereldhavendagen. Daar nemen zij deel aan diverse activiteiten en laten veel van zich horen via de sociale media. Netwerkorganisatie Nederland Maritiem Land, organisator van de YMR-verkiezing, wil met de jongerenambassadeurs meer jongeren interesseren voor de maritieme sector. In lijn daarmee heeft Nederland Maritiem Land op de Wereldhavendagen het ‘Maritime by Holland Jongerenplein’ ingericht. Hier kunnen jongeren op interactieve wijze kennis maken met de bruisende maritieme sector en wellicht ook de nieuwe YMR’s ontmoeten. Het plein is speciaal voor jongeren ouder dan dertien jaar, die tijdens een interactieve erVAAR-tocht een aantal denk- en doe-opdrachten kunnen vervullen.

Partners Maritiem Nederland