Marine korporaal Anna Yilmaz wint Heel Holland Bakt

Branche: Marine | Auteur: redactie | Publicatiedatum:

Na 27 bakopdrachten in 'Heel Holland bakt' de 29-jarige marine korporaal Anna Yilmaz uitgeroepen tot beste televisiebakker van Nederland. Met een zwevende tulpentaart won zij de finale van het populaire bakprogramma.

De marine was de beroerdste niet en hielp Yilmaz om haar droom na te jagen. Haar plaatsing aan boord van Zr. Ms. Evertsen mocht ze verruilen voor een functie op de Van Braam Houckgeestkazerne in Doorn. Doordat ze niet de zee op hoefde, kon ze aan de bakserie deelnemen. Door haar militaire precisie liet de korporaal uiteindelijk 499 kandidaten achter zich.

Hulp van de minister

In de aanloop naar de finale moedigden veel collega’s - en zelfs Defensieminister Ank Bijleveld - Anna Yilmaz flink aan. De bewindsvrouw bakte een 'veel succes'-taart voor haar. De Marine-woordvoerder verwoordde het diplomatiek: "Niet zo mooi als die van Anna… maar wel lekker."

Onwijs blij met marine

Na de finale wil Anna heel even uit de keuken blijven en vooral bijkomen van alle hectiek (al heeft ze nog wel iets voor haar oma, haar grootste supporter, gebakken). “Het is een grote droom om iets voor mezelf te beginnen. Het liefst start ik een lunchroom. Al heb ik het bij de marine nog onwijs naar mijn zin. Als ik maar bezig kan zijn met mijn passies, dan is het goed.”

Minister Bijleveld bakte een 'Veel succes'-taart voor Anna (foto: Defensie)

‹ VorigeVolgende ›

Onderwerpen
Deel deze pagina
Maritiem Nederland

Welkom op de site van Maritiem Nederland, hét opinie- en vakblad voor de gehele maritieme sector in Nederland.

Editie MNL 5-2019

Word abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Sluit nu een abonnement af!

Volg ons op Twitter

Partners Maritiem Nederland