Marine brengt zeebodem Caribisch gebied opnieuw in kaart

Branche: Marine | Auteur: redactie | Publicatiedatum:

Marineschip 'Zr. Ms. Snellius' arriveerde op 2 september in de West. De komende drie maanden gaat het schip zich bezighouden met hydrografische taken in het Caribisch gebied. De marine levert zo een bijdrage om veilig door de wateren van het Nederlands koninkrijk te navigeren. 

Het hydrografische opnemingsvaartuig controleert zeekaarten en werkt ze bij. Dat gebeurt met sonar. Daarmee wordt de zeebodem rond de Caribische eilanden opnieuw in kaart gebracht. Daarnaast gebruikt de bemanning van de Snellius apparatuur om eventueel voor de scheepvaart gevaarlijke objecten op de zeebodem te detecteren.

In het Caribisch gebied neemt het marineschip extra personeel aan boord voor opnemingswerk in wateren die te ondiep zijn voor het marineschip. Er wordt gewerkt vanaf een RHIB en de hydrografische sloep die de Snellius aan boord heeft. De marine gaat ook aan de slag om de kaartinformatie van de Sababank te vernieuwen.

Nieuwe zeekaarten

De laatste keer dat een hydrografisch opnemingsvaartuig in de West is geweest was in 2006. Eventuele afwijkingen van de huidige zeekaarten, worden verwerkt in de nieuwe zeekaarten van dit gebied.

De Snellius neemt met de 25-koppige bemanning ook deel aan de oefening Caribbean Coast 2019.

‹ VorigeVolgende ›

Onderwerpen
Deel deze pagina
Maritiem Nederland

Welkom op de site van Maritiem Nederland, hét opinie- en vakblad voor de gehele maritieme sector in Nederland.

Editie MNL 6-2019

Word abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Sluit nu een abonnement af!

Volg ons op Twitter

Partners Maritiem Nederland