Maersk splitst zich op in twee onderdelen

Branche: Offshore, Zeevaart | Auteur: Redactie | Publicatiedatum:

Het Deense container- en oliebedrijf A.P. Møller-Maersk Group gaat zich opsplitsen in twee onderdelen. De containertransport en de olie-activiteiten gaan los van elkaar verder.

Dit maakte het bedrijf donderdag 22 september bekend. Door de lage prijzen in de oliesector en de containervervoer heeft het concern al eerder kosten moeten besparen. De verwachting is dat de onderdelen van Maersk los van elkaar beter in staat zijn om zich aan te passen aan de nieuwe marktomstandigheden.

Maersk Line, onderdeel van de A.P. Møller-Maersk Group, is met ruim 600 schepen de grootste containerrederij ter wereld. Verder bestaat dit onderdeel uit de containerterminals van APM Terminals en uit het logistieke concern Damco. Maersk Line is een belangrijke klant van de Rotterdamse haven. Daarnaast heeft APM Terminals twee containerterminals op de Tweede Maasvlakte.

Het is nog onduidelijk wat er met de activiteiten in de oliesector gaat gebeuren. Zo kan het zijn dat het onderdeel blijft van het concern of juist zelfstandig gaat in de vorm van een joint-venture of een beursgang. Daarnaast wordt er nog beslist of de activiteiten in de oliesector worden opgesplitst in een individueel oliebedrijf en een bedrijf die actief is met oliegerelateerde producten. Dit moet binnen twee jaar besloten worden.

‹ VorigeVolgende ›

Deel deze pagina
Maritiem Nederland

Welkom op de site van Maritiem Nederland, hét opinie- en vakblad voor de gehele maritieme sector in Nederland.

Editie MNL 6-2019

Word abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Sluit nu een abonnement af!

Volg ons op Twitter

Partners Maritiem Nederland