Logistieke samenwerking Haven Rotterdam en Noordrijn-Westfalen | Maritiem Nederland
Nieuws
Haven-CEO Allard Castelein en NRW-verkeersminister Hendrik Wüst (foto: HbR)

Logistieke samenwerking Haven Rotterdam en Noordrijn-Westfalen

redactie | donderdag 8 maart 2018
Havenbedrijf Rotterdam

De Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen (NRW) en Havenbedrijf Rotterdam gaan samenwerken om de logistieke verbindingen van de haven naar het Duitse achterland verder te optimaliseren. 

Hendrik Wüst, verkeersminister van de deelstaat, sprak onder met CEO Allard Castelein en Emile Hoogsteden, directeur Containers, Breakbulk en Logistics. Het bezoek Wüst is het startschot voor gesprekken over een overeenkomst die moet zorgen voor verbetering van de achterlandverbindingen en de logistieke keten. De verwachting is dat de overeenkomst na de zomer van 2018 wordt ondertekend.

"Het bezoek is kenmerkend voor de goede wederzijdse betrekkingen en benadrukt de uitdagingen waar NRW en wij in Rotterdam voor staan", zegt Castelein. "Wij willen er voor zorgen dat onze klanten en de bedrijven in NRW concurrerend kunnen werken in ‘s werelds meest efficiënte logistieke ketens. Daarnaast hebben wij een gemeenschappelijk belang bij het vinden van antwoorden op de uitdagingen van de klimaat- en energieverandering." Deze zomer staat een tegenbezoek van een havendelegatie aan Düsseldorf op het programma.

Partners Maritiem Nederland