Vooral lage waterstanden kosten binnenvaart omzet

Branche: Binnenvaart | Auteur: redactie | Publicatiedatum:

In 2018 heeft de binnenvaart 360 miljoen ton goederen vervoerd, bijna 2 procent minder dan in 2017. Het internationale vervoer daalde met bijna 6 procent, het binnenlandse vervoer over water nam wel toe. Cijfers van CBS laten zien dat de afname vooral samenvalt met de lage waterstanden in oktober en november.

Met minder dan 46,5 miljoen ton dan in 2017 daalde de doorvoer van goederen met ruim 10 procent. Het binnenlands vervoer steeg met ruim 7 procent tot bijna 122 miljoen ton. 

Internationaal vervoer

Het internationale vervoer daalde met bijna 6 procent tot bijna 238 miljoen ton vervoerde goederen. De aanvoer van goederen naar Nederland nam af met 3,2 miljoen ton. Het gaat dan vooral om zand en grind, aardolieproducten en containers die hoofdzakelijk in België of Duitsland zijn geladen.

Ook de afvoer daalde, en wel met 6 miljoen ton. Hierbij gaat het vooral om ijzererts, cokes en aardolieproducten en kolen met een bestemming in Duitsland of België. Deze daling deed zich ook voor in de doorvoer die daalde met ruim 5 miljoen ton. Dit is procentueel de grootste daling en betreft vooral goederen die vanuit Duitsland naar België werden vervoerd.

Extreem laag water

De grootste daling was in oktober en november, de maanden met extreem laag water. Daarna herstelde het goederenvervoer via de binnenvaart zich op het niveau van 2017. Tegelijkertijd was er een toename van het binnenlands vervoer met ruim 8 miljoen ton goederen. Deze stijging was gedurende het hele jaar zichtbaar, al was deze in de maanden juli en augustus minimaal.

De invloed van de lage waterstand is te zien in het aantal scheepsbewegingen per maand en de hoeveelheid goederen die per beweging zijn vervoerd. Gemiddeld nam het aantal bewegingen van bulkschepen met 10 procent toe tijdens de lage waterstand. Tegelijkertijd daalde het gemiddelde vervoerde gewicht per beweging. In november was dit zelfs ruim 20 procent minder. 
Bij het vervoer door containerschepen is een vergelijkbaar patroon te zien, al was hier de toename van het aantal bewegingen beperkter. In augustus liep dat op tot een maximum van 7 procent meer.

‹ VorigeVolgende ›

Onderwerpen
Deel deze pagina
Maritiem Nederland

Welkom op de site van Maritiem Nederland, hét opinie- en vakblad voor de gehele maritieme sector in Nederland.

Editie MNL 6-2019

Word abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Sluit nu een abonnement af!

Volg ons op Twitter

Partners Maritiem Nederland