Laden en lossen van schepen moet volgens cao worden betaald | Maritiem Nederland
Nieuws
In 2016 staakten FNV en CNV om een betere haven-cao af te dwingen (foto: FNV Havens)

Laden en lossen van schepen moet volgens cao worden betaald

redactie | dinsdag 27 februari 2018
Havens

"Laden en lossen van schepen is een taak van sjorders die volgens de cao worden betaald. Het werk wordt dan bovendien vakkundig en veiliger gedaan." Dit zegt Niek Stam, bestuurder FNV Havens, naar aanleiding van de cao-afspraken tussen de Internationale Transportarbeiders Federatie (ITF) en werkgevers uit de internationale zeevaart.

FNV Havens is lid van de ITF en was actief betrokken bij de onderhandelingen. Het gaat om een cao voor ruim 9.000 zeeschepen die varen onder Flag of Convenience, de zogenoemde gemaksvlaggen.

FNV Havens heeft nog een reden om trots te zijn op het bereikte resultaat: de afspraak leidt ook tot honderd extra banen in de haven van Rotterdam. "We zullen nog voor de zomerperiode met een Europees plan van aanpak komen en de rederijen en charters gaan uitnodigen om de transitie van het werk zo goed mogelijk te laten verlopen", aldus Stam.

Sjorwerk onder cao

Het laad- en loswerk op schepen in de havens van Hamburg, Bremerhaven, Rotterdam, Vlissingen, Moerdijk, Scandinavië, de Baltische Staten en Canada is de ITF al vele jaren een doorn in het oog. Met de nieuwe afspraak moet de inzet van 'onderbetaalde scheeepsbemanningen' verleden tijd zijn. Vanaf uiterlijk 1 januari 2020 moet het sjorwerk worden gedaan door havenwerkers die vallen onder een cao die is afgesloten door een die is aangesloten bij de ITF. 

Partners Maritiem Nederland