KVNR positief over ban op hoogzwavelige brandstof

Branche: Zeevaart | Auteur: redactie | Publicatiedatum:

Tijdens de bijeenkomst van de IMO-milieucommissie in Londen is afgesproken dat het verbod op hoogzwavelige brandstof definitief met ingang van 1 maart 2020 van kracht wordt. De Nederlandse reders zijn positief gestemd over deze beslissing van IMO, aldus de KVNR op haar website.

Het voorstel was in april 2018 door de redersverenigingen samen met de milieupartijen ingediend om te zorgen dat het gelijke speelveld met de nieuwe mondiale zwavelnorm van 0,50 procent beter gewaarborgd kan worden. Schepen die zijn uitgerust met gecertificeerde gaswasinstallaties (zoals scrubbers) zijn uitgezonderd van het verbod, omdat zij minder zwavel naar de lucht uitstoten dan de maximale zwavelnorm van 0,50 procent die in 2020 ingaat.

Als een schip in de haven geen laagzwavelige scheepsbrandstof (minder dan 0,50 procent) kan bunkeren, is de reder verplicht om een Fuel Oil Non Availability Report in te vullen. "De reder moet daarbij duidelijk kunnen aantonen dat de laagzwavelige brandstoffen niet beschikbaar waren in de betreffende haven van bunkering", aldus Nick Lurkin, beleidsmedewerker Milieu bij de KVNR.

‹ VorigeVolgende ›

Onderwerpen
Deel deze pagina
Maritiem Nederland

Welkom op de site van Maritiem Nederland, hét opinie- en vakblad voor de gehele maritieme sector in Nederland.

Editie MNL 5-2019

Word abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Sluit nu een abonnement af!

Volg ons op Twitter

Partners Maritiem Nederland