KVNR pleit voor voldoende veilige havens voor bootvluchtelingen

Branche: Zeevaart | Auteur: redactie | Publicatiedatum:

Volgens zeerechtverdragen zijn kapiteins verplicht om mensen in nood te redden. De vraag is hoe ze aan die verplichting kunnen voldoen nu Europese landen hun havens gesloten houden voor bootvluchtelingen en Libië onveilig is. In het NOS Journaal van 16 juli riep KVNR-directeur Annet Koster Europese regeringen op voor voldoende veilige havens in het Middellandse Zeegebied te zorgen.

Volgens VN-vluchtelingenorganisatie UNHCR hebben koopvaardijschepen tussen juni en november 2018 13 procent van de bootvluchtelingen op de Middellandse Zee gered; een jaar daarvoor was dit 3 procent. Een belangrijke reden voor deze toename is dat reddingsschepen van hulporganisaties niet worden toegelaten tot veilige havens in onder meer Italië en Malta, en een hoge boete riskeren als ze toch aanmeren. 

Hierdoor neemt de druk op koopvaardijschepen toe. Volgens de KVNR is het redden van vluchtelingen op zee niet zonder risico. “De drenkelingen zijn vaak uitgeput en onzeker over hun toekomst, en hebben al lange tijd geen eten en drinken gehad. Hierdoor kunnen aan boord van een koopvaardijschip spanningen ontstaan”, zei Koster op 16 juli in dagblad Trouw.

Een recent incident waarbij een Turkse tanker werd gekaapt door vluchtelingen laat volgens Koster zien zien het voor de veiligheid van de bemanningsleden belangrijk is dat vluchtelingen zo snel mogelijk van boord kunnen. Zorg dragen voor het welzijn van de bemanning is immers een verplichting voor de reder en de kapitein.

Voldoende veilige havens

Overdragen van bootvluchtelingen aan Libië is ook geen optie. Hoewel EU-lidstaten wel investeren in de kustwacht van dit land, geldt Libië volgens de EU niet als een veilig land. Reders handelen in strijd met het vluchtelingenverdrag van de VN als ze migranten terugsturen naar Libië. “Het is daarom noodzakelijk dat er in het Middellandse Zeegebied voldoende veilige havens zijn om reddingsacties van de koopvaardij tot een goed einde te brengen”, aldus Koster.

‹ VorigeVolgende ›

Onderwerpen
Deel deze pagina
Maritiem Nederland

Welkom op de site van Maritiem Nederland, hét opinie- en vakblad voor de gehele maritieme sector in Nederland.

Editie MNL 6-2019

Word abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Sluit nu een abonnement af!

Volg ons op Twitter

Partners Maritiem Nederland